Dünyanın en büyük fındık üreticisi olan ülkemiz, fındıkta hak ettiği yeri bulamayınca, son yıllarda tanıtım çalışmalarına hız verdi. 'Aganigi-naganigi' reklamlarının ardından, fındığın kullanım alanını da genişletmeye yönelik çalışmalarda gaza basıldı.
Pazara sunulacak Özellikle, kuruyemiş olarak tüketilen ve çikolata yapımında kullanılan fındık, çorbadan sonra son olarak çiğ köftenin de içine girdi. Ordulu girişimci Enis Ayar, hiç et kullanmayarak ürettiği fındıklı çiğ köftenin tadının, etli çiğ köfteden hiçbir farkı olmadığını belirterek, "Fındıklı çiğ köftede, içinde et olmadığı için, bakteri oluşumu da olmaz. Mideyi rahatsız etmez" dedi. Fındıklı çiğ köftenin sadece kendi restoranında sunulduğunu söyleyen Enis Ayar, "Aktif olarak pazara sunulmadı. Şu an ticari olarak pazara sunulması için çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu. Ayar, fındığın bir ticari politikası olması gerektiğini de vurgulayarak, "Önümüzün açılması lazım. FİSKOBİRLİK ve devlet bir politika geliştirmeli" dedi. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakkı Üçer ise, 1. Karadeniz Tarım ve Gıda Fuarı'nda tanıttıkları fındıklı çiğ köfte ile fındığın çok faydalı ve çok çeşitli alanlarda kullanılabilen bir ürün olduğunu göstermek istediklerini kaydetti. Üçer, fındıklı çiğ köfteye standlarında yoğun ilgi olduğunu belirterek, şunları ifade etti: "Henüz aktif olarak pazara sunulmadı. Ancak Ordu Yağ A.Ş. ürün için çoğrafi işaret başvurusu yaptı."