Suada'nın muhteşem manzarasında Brezilya mutfağını tatmak ve gerçek bir ziyafet yaşamak istiyorsanız doğru adres: Quente.
Eğer siz de benim gibi yaz bitiyor diye üzülenlerden ve et yemekten hoşlanıyorsanız doğru adres, 'Quente' diyorum... Denizin ortasında yer alan Suada'da bulunan Quente, (diğer adıyla Galatasaray Adası) İstanbul Boğazı'nın o muhteşem manzarası eşliğinde, size açık havada yemek yemenin zevkini aratmayacak güzellikte bir mekan...
20 gün dinleniyor Sofraların inanılmaz farklı olduğunu belirtmek isterim. Öncelikle L şeklinde size özel gelen bir tabakta 7 çeşit zeytinyağlı servis ediliyor. Önünüzde ahşap bir tabak yer alıyor ve garsonlar siz 'dur' diyene kadar et servisine başlıyor. Nasıl mı? Tabağınız yanında bir tarafı yeşil bir tarafı kırmızı kart bulunuyor. Bu kartın eğer yeşil tarafını çevirirseniz dur durak bilmeden size 12 çeşit et servisi yapılıyor. "Artık doydum daha fazla yiyemeyeceğim" diyorsanız kırmızı tarafı çevirip bu duruma engel olabiliyorsunuz. Çünkü bu kadar sınırsız bir mönüyü yemek isteseniz de yiyemiyorsunuz. Bir şişe takılı gelen etlerin lezzeti ise gerçekten muhteşem. Bu etlerin özelliği okyanus tuzu kullanılması ve özel saklama dolaplarında etlerin en az 20 gün dinlendiriliyor olması...
Özel içkisini deneyin Brezilya'dan getirilen özel cachaca, kristal şeker ve lime ile yapılan, Brezilya samba barlarının vazgeçilmez içkisi caipirinha'yı ise denemenizi tavsiye ediyorum. Tatlı olarak Brezilya'nın özel tatlısı ananas ızgaranın yanı sıra krem karamel ve tramisu seçenekleri de mevcut.