Doğmama 1 sene var ama o 1953'te fotoğraf çekmeye başlamış bile.
Sadece makinenin ardında değil eloğlunun "linguist" diye adlandıracağı kadar usta olduğu bir alanı daha var.
Lisan öğrenmekte de pek mahir Keribar Hoca. Türkçe'den gayrı 6 dil daha biliyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Rumca konuşup yazabiliyor yani.
EFSANE İFSAK
Yine de 1980 yılını fotoğrafçılığa ikinci doğuşu olarak belirtiyor. Çünkü o yıl Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından ödüllendiriliyor. Sonra 1985 yılında A.Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) ünvanlarını veriyorlar ona.
1982 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiriyor, efsane kuruluş IFSAK'ın onur üyesi olarak ve eğitmeni de oluyor.
REHBER SORUNSALI
Soranlara şöyle anlatıyor fotoğraf aşkını: "Hayata vizörden bakmak beni heyecanlandırıyor. Her fotoğraf çekişimde imtihana girmiş gibi hissediyorum.
Heyecan yaratan olay acaba daha iyisini yapabilir miyim endişesi. Fotoğraflarımın beğenilmediği olmuştur ancak bu durumu çok sık yaşamadım.
HASSAS YA DA GERGİN
Seyahate gittiğimizde herkes tarihi mekanlar hakkında daha kapsamlı bilgi almak için rehber alsak mı diyor. Bir fotoğrafçının rehberi dinleyecek kadar vakti olamaz. Rehberin evimde kitabını alır, okurum. Dünyaya vizörden bakarken transa girmiş durumdayım. Kalp atışlarım, yürüyüşüm, her şeyim değişiyor.
Çok daha hassas ya da gergin olabiliyorsunuz.
ÖZVERİ ŞART
Ben doğuştan sanata yöneliğim. Bütün hayatım boyunca ticaret yaptım, hiçbir zaman tüccar olamadım. Belki antikacı, tarihçi ya da mimar olabilirdim ama tüccarlık için yaratılmamışım. Fotoğrafçılık size bir şeyi mükemmel hale getirmeniz için çaba sarf ettiriyor. Devamlı olarak özveri, sevgi ve yetenekleriniz birleşince bir aşama kaydedebilirsiniz. Fotoğraf işte burada bir hayat boyunca daima daha iyiyi üretmenin yollarını öğretiyor bize.
FARK NEREDE
Fotoğrafa ilk başladığım günden beri bir şey fark ettim.
Fotoğraf çekerek insanların sevgisini kazanabiliyorsunuz.
İyi bir fotoğraf çekmek için fotoğrafa çıkmak lazım.
Otobüste giderken camdan fotoğraf çekmeyeceksiniz mesela. Herkes fotoğraf çekiyor. Ciddiyet, fotoğrafçıyla fotoğrafçı olmayan arasındaki gerçek farktır."