Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 06 Ekim 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Kahramanlara veda
'Dirliğimizi, birliğimizi bozmayalım'
Cumhurbaşkanı katıldı
ABD'li üvey babanın gözyaşları...
40 günlük Mert'ten babaya son bakış

Savaşarak şehit oldular

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Iğsız'dan Aktütün gerçeği: Askerlerimiz tim komutanlarını kaybetmelerine karşın kanlarının son damlasına kadar savaşarak şehit oldu.



Canlarını verdiler bölgeyi vermediler
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bayraktepe'deki birliğin tim komutanlarını kaybetmelerine karşın kahramanca mücadele ettiğini anlatan Org. Iğsız, "Şehit olan askerlerimiz görevlerini yerine getirip, canlarını verdiler ama bölgeyi vermediler" dedi.

Kayıp askerlerimiz şehit olmuş olabilir
Olayda istihbarat zaafiyeti olduğu eleştirilerine de yanıt veren Org. Hasan Iğsız, bölgede çukurda kalan 5 karakolun taşınacağını açıkladı. Iğsız, kayıp 2 uzman çavuşun büyük olasılıkla şehit düştüğünü düşündüklerini söyledi. Irak'ın kuzeyindeki yönetimden hiçbir destek almadıklarını da hatırlatan Org. Iğsız, "Terör örgütü mensupları bu durumu istismar ediyor" diye konuştu.

Kahramanlar gibi

Onlar, evlatlarını, eşlerini, babalarını Aktütün'deki hain saldırıda vatan için şehit verdi. Dün kahramanlarını ebediyete uğurladılar. Onları acı günlerinde 70 milyon Türk de yalnız bırakmadı. Hep bir ağızdan dualarla uğurladılar şehitlerini... Ve kahpe saldırılara devam eden hainleri lanetleyerek...


***

Kahramanlara veda

Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit olan 15 kahraman dün cennete uğurlandı. Anaların, eşlerin ağıtları, teröre lanet yağdıran yüzbinlerin sesine karıştı....

İstanbul'da iki acı birden
Oktay Karakelle - Çağlar Mengü (İstanbul)

Dün yağmura teslim olan İstanbul, şehitlerini hüzünle uğurladı. Şehit jandarma erler Çağlar Mengü (20) ve Oktar Karakelle'nin (20) cenazeleri, İstanbul'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Şehitler için, Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'nde düzenlenen törene, onbinlerce kişi katıldı. Mengü ve Karakelle'nin anneleri, evlatlarının tabutlarından güçlükle ayrıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CHP'li Mehmet Sevigen ve çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Nişanına gelecekti ebediyete gitti...
İlhan Küçüksolak (Kocaeli)
Nişan hazırlıkları yaparken şehit düşen İlhan Küçüksolak (21), Kocaeli'de defnedildi. Şehidin annesi Kadriye, babası Kemal Küçüksolak ile kardeşleri, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit cenazesinin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı.

'Türk-Kürt kardeştir'
Davut İlbaş (Siirt)
Şehit Piyade Er Davut İlbaş, Siirt'te defnedildi. Şehidin babası Süleyman Yusuf İlbaş, Kürtçe olarak "Cigeramı şevti-Ciğerim yandı" diye yaktığı ağıt ise herkesi ağlattı. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit, vekil öğretmenlik yapıyordu.

'Bizi de alın askere'
Ramazan Yeşil (Antalya)

Antalya'nın güneşi dün karardı. Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil (21), Serik de toprağa verildi. Anne Havana Yeşil güçlükle ayakta dururken, bir grup kadın ''Bizi de alın askere'' diye seslendi. Bu arada, terör örgütü elebaşısının posterleri yakıldı.

'Sakın ağlamayın, babanızla övünün
Cahit Yıldırım (Erzurum)
Uzman Çavuş Cahit Yıldırım, cennete yolculuğuna Erzurum'dan çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ şehidin ailesine baş ağlığı dilerken, gözyaşlarını tutamadı. Acılı eş Nur Yıldırım, "Evlatlarım ağlamayın, babanızla övünün" nasihatı ise, törene katılan herkesi duygulandırdı.

Öz anne ile üvey anne omuz omuza
Rasim Eser (Mersin)

Şehit uzman onbaşı Rasim Eser, Silifke'de defnedildi. Törende şehidin üvey annesi Ümmühan Eser (55) ile öz annesi İslim Eser, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Bu arada şehidin amcası Ahmet ile eşi Ümmühan Eser çiftine çocuğu olmadığı için evlatlık verildiği anlaşıldı.

Hüzün Egemen'di
Egemen Yıldız (İzmir)

Önce kayıp denilen ancak daha sonra şehit düştüğü belirlenen Uzman Çavuş Egemen Yıldız, İzmir'ine veda etti. Oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılmak isteyen Fikriye Yıldız, bu sırada baygınlık geçirdi. Denizli'den Hakkari'ye tayin olan Yıldız'ın ailesiyle son olarak bayramda görüştüğü ve ardından birliğine döndüğü öğrenildi.

'Silah verin gideyim'
Halil İbrahim Arılık (Denizli)

Şehit olan Halil İbrahim Arılık (21) için Denizli'de tören düzenlendi. Anne Elif Arılık, şehit olmanın, şehit annesi olmanın herkese nasip olmadığını belirterek "Silah verin ben de gideyim. Biz evladımızı vatan için teslim ettik. Allah bana bir evlat daha versin onu da göndereyim" dedi.

Şehit arkadaşının yanına defnedildi
Selçuk Can (Osmaniye)
Osmaniye'nin canından can koptu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can (30) Düziçi ilçesinde toprağa verildi. 2 aylık hamile olan şehit eşi Ayşe Can, yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Şehit Can, 22 gün önce mayına basarak şehit düşen çocukluk arkadaşı Yakup Ceylan'ın yanına defnedildi.


* * *
Haber: Enis Yıldırım- Hüseyin Kaçar- Umut Tütüncü- Murat Karaman - Funda Yüksel- Esma Okur- Sinan Aydın- Ufuk Soyhan- Yalçın Bağboza- Mustafa Kocabaş




DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Bayraktepe direnişiAktütün Karakolu taşınıyor
Taş siperler Mehmetçiğe...Şehit aranıyor!
Kuzey Irak'ı vurduk!Söz, Türkiye'de
'Af genişlerse sıkıntı olur''Bu psikolojik bir savaş
ABD ve Irak'a sert uyarı'İnsan hakları şart ama...'
Böbreğindeki taşı kırdırdıOrhun Müzesi açıldı
'Çatlak yoktur'Seymenler Ata'da
'Yaşanan klasik saldırı değildi''Terörist sayısı vermek zor'
'Bir hiç uğruna ölmediler'ABD: İstihbarat paylaşımı...
Teröristin adı yine 'asi' oldu!Ninnisi kurşun yatağı siper!
Fotoğrafları bile yalancı...Üniversitelere ek...
Hemşire bebeklerine gece...En düşük öğretmen maaşı...
AKTÜEL
Para Para olmadan özgüven olmaz
Kendi işinin patronu olmak istemeyen Türk gençliği, riski sevmiyor...
Tasarı kabul edildi
Avustralya da Çin üretimi...
Shakira da Obama'ya oy istedi
Güzel raketin gönlü çalındı
Sanal alemin kraliçesi
Aşkın gözü kördür
EKONOMİ
Karın Karın tokluğuna çalıştık sigara sağlıktan önce geldi
Yoksul vatandaş gelirinin yüzde 63.5'ini, emekliler yüzde 60'ını gıda...
Benzin ve motorine indirim
Telekom sürpriz yapacak
Tasarı ilaç olmadı; gözler...
Küresel mali kriz kralı da...
Şimşek: Likidite sorunumuz yok
'Seat vites yükseltiyor'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Çok Bulutlu 21°C 9°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 24°C 18°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 26°C 17°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 29°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.197,010 D:% -5,14
DOLAR S: 1,300 D:% 3,71
EURO S: 1,787 D:% -0,61
SAKLAMBAÇ
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi