Çikolata pazarının yüzde 65'ine sahip olan Ülker, Giresun'da kuracağı entegre tesislerle fındık işleyip üretime destek verecek. Tesisin kapasitesi 25 bin ton....
Ramazan Bayramı'na 63 çeşit çikolata ve 123 çeşit şekerleme ile hazırlanan Ülker, yatırımlara da hız verdi. Türkiye çikolata pazarında yüzde 65'lik pay ile lider durumda olan Ülker'in Çikolata Genel Müdürü İrfan Demiryol, ham maddeden paketlemeye kadar her safhada kendi bünyelerindeki firmalar ile üretimde entegrasyonu sağladıklarını ve üretimin 626 ayrı aşamasında kalite kontrolü yapıldığını söyledi. Giresun'daki fındık işleme atölyesine ek tesisin açılışını Ekim'de yapacaklarını belirten Demiryol, fındık prosesini içeren entegre tesiste, yılda 25 bin ton civarında iç fındığın işleneceğini açıkladı. Demiryol, "Giresun'da şu anda fındık kırma tesisimiz bulunuyor. Bu üretimle fındık püresi elde edeceğiz. Kakaodan sonra, fındık işleme süreçlerini de kendi tesislerimizde gerçekleştireceğiz. Bunu diğer üreticiler de yaparsa, fındık çiftçisine katkı sağlanır" dedi.
'TÜKETİMDE GERİYİZ' Bu yıl tamamladıkları 50 milyon euroluk yatırım ile kapasitelerini yüzde 50 artırdıklarını kaydeden Demiryol, bu yatırımların çikolata pazarındaki iddialarını sürdürdüklerinin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de yıllık çikolatalı ürünler tüketiminin 1.5 kilogram olduğuna işaret eden Demiryol, rakamın Avrupa'da ortalama 5.6, Rusya'da 3 kilogramın üzerinde olduğunu hatırlattı.