Hamilelikte yaşanması muhtemel sorunlar vardır. Bu sorunları uygulayacağınız basit yöntemlerle en az seviyeye indirebilirsiniz.
Vajinal akıntı: Gebelikte değişikliğe uğrayan hormonlar vaginal bölgede artan salgıya neden olur. Bu salgı saydam veya beyaz renklidir. Akıntı peynir kesiği görünümünde ise kaşıntı ve idrar yaparken yanma eşlik ediyorsa mantar enfeksiyonu düşünülür. Bu durumda hekime başvurularak önerilen tedavi yapılmalıdır.
Vücutta şişlik: Gebelikte su tutulmasına bağlı olarak bacaklarda, bileklerde ve parmaklarda hafif şişme görülür. Bacakları yükselterek ve hafif egzersiz ile azalabilir. Ani kilo artışı ve yüzde şişlik olduğunda mutlaka hekime başvurulmalıdır.
Varis: Venlerin (toplardamar) genişlemesi sonucu olur. Gebelikte hormonlara bağlı venlerin duvar direnci azalır, rahimin büyümesine bağlı olarak da basınç artar. Gebeliğin son dönemlerinde bacaklarda ağrıya neden olan varisler oluşabilir. Uzun süre aynı pozisyonda durmak iyi değildir. Bacakları yükselterek, fazla ayakta durmayarak, hafif egzersizlerle ve varis çorabı kullanarak yakınmalar azaltılabilir. Gebelikten sonra hemen hemen tümüyle kaybolur.
Mide bulantısı: Özellikle gebeliğin ilk döneminde bulantı ve kusma olabilir. Çoğul gebelerde (ikiz) daha belirgindir. Gebeliğini 7-8. haftalarında en fazla olurken, 12- 15. haftalara doğru kaybolur. Ancak bazen gebelik boyunca devam edebilir. Özellikle kokuya karşı hassas olunur. Daha çok sabah olmakla beraber günün herhangi bir anında görülebilir. Sık aralıklarla ve az miktarda yemek yenmelidir. Özellikle sabah yataktan kalkmadan önce galeta, kraker gibi yiyecekler ve meyve suyu içilmelidir. Bunlar alındıktan sonra 10-15 dakika yatakta beklenilmelidir. Daha sonra hafif bir kahvaltı yapılmalıdır.