Kardeşe de kıyak "Yetkim yok" diyen Ekşi'nin kardeşi Selim Ekşi de "hak sahibi" vatandaşlardan... 7739/4 parseldeki kardeş Ekşi'nin arazisi, "yasal koşulları olduğu için" benzin istasyonu oluverdi. Ve kardeş Ekşi, başkanın siyaset arkadaşı Mehmet Salih Usta'nın oğlu Gökhan Usta ve damadı Oktay Erçakar'la ortaktı. "Ortaklar" belediyenin yoldan ihtas ettiği 896 metrekarelik araziyi de işgal etti. (Belge 4: Selim Ekşi'nin yerinin plandaki hali. Belge:5 Kardeşinin diğerleriyle ortak tapu kaydı)
Kayınbiradere de Ekşi, kayınbiraderi Aydın Çelik'i de unutmadı. Dere yatağındaki arazisine A lejantı verdi. Ekşi'nin yaptığı planlarla Birmes Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu, sahip olduğu arazilerden birini metrekaresi 1000 YTL olduğu halde sadece 23 YTL'den satmak zorunda kaldı. Araziyi Ekşi'nin kayınbiraderi satın aldı ve akaryakıt istasyonu yaptı. Ancak Çelik de yalnız değildi. Ekşi'nin arkadaşı Mehmet Çepni'yle yine "tesadüf" eseri ortaktı. (Belge 6. Kayınbiraderin benzin istasyonu şirket kayıtları, Belge 7: Sitenin aldığı satış kararı)
Arkadaşa da... İcraatlar bitmedi. Aynı zamanda Orhanlı Kızılay Başkanı da olan Ekşi, "meslektaşı" Tuzla Kızılay Şubesi Başkanı Oktay Biçer'in babası Halil Biçer'e ait 1950 parseldeki araziyi de A lejantını aldı. Biçerler'in arazisi bir anda 2 milyon dolar oldu. (Belge 8. Kızılay başkanının babasının A lejantı yeri planda)
Bu kez yıldız devrede Ekşi'nin imar uygulaması sonucunda A lejantında 4 arazi sahibi olan Hasan Dağlı, bunlardan ikisini aynı gün 02.11.2004'te Ahmet Çetin'e sattı. Bu satış, Tepeören'in Akfırat Belediyesi'ne geçmesinden 45 gün sonra gerçekleşti. Ve yine tesadüfe bakın ki Ahmet Çetin, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın hem köylüsü hem yakınıydı. (Belge 9. Hasan Dağlı'dan Ahmet Çetin'e satış belgesi)
Peki vatandaşa ne yapıldı Ekşi tarafından Senar Turgut adlı vatandaşın arazisine önce 18 uygulandı, kalan yer de değersiz başka bir yere atıldı. Turgut, dava açtı. İmar planları iptal edildi. Ancak Turgut'tan boşalan arazinin bir kısmı A lejantına alındı ve yine Hasan Dağlı'ya verildi. Kalan arazi önce Orhanlı Belediyesi'nin ardından Akfırat 'ın uktesine geçirildi ve 2 milyon değerindeki arazi sadece 60 milyara yine Hilmi Yıldız tarafından yakını olan Ahmet Çetin'e satıldı. (Belge 10. Ahmet Çetin'in tapusu)
İşte Orhanlı ve Tepeören böyle planlandı. Tepeören, Akfırat'a geçtikten sonra Akfırat Belediye Meclisi, Cemil Ekşi tarafından yapılan tüm imar planlarını ve uygulamalarını aynen kabul etti. Ancak Ekşi bunu tekzip metninde de belirttiği gibi "devletin devamlılığı" için mi yapıyordu, yoksa başka bir neden mi vardı önümüzdeki günlerde göreceğiz...