Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 22 Eylül 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Tekzibin belgeleri!
Haberlerimizin tamamı belgeli

Tekzibin belgesi

Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Tepeören'deki arazi yağması haberimizi tekzip etti. Ancak belgeler Ekşi'yi yalanlıyor.



Usulsüz imar planları yüzünden görevinden alınan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, "Yağma ittifakı" haberimizi tekzip etti. Ancak tekzip metnini hazırlarken bazı belgeleri unuttu! TAKVİM olarak Cemil Ekşi'nin unuttuğu, yani tekzibi yalanlayan belgeleri ortaya koyuyoruz.
Belgelerde Ekşi'nin imzası bulunan imar planı uygulama cetveli, 9. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı, Yargıtay'ın 1948'deki 'orman arazisi' kararının geçerli olduğunu belirten yazısı da var. Ve tabii Ekşi'nin 657 parseli konut alanı yaptığına dair belge...


***

Tekzibin belgeleri!

Cemil Ekşi'nin Tepeören imar planı ve uygulamasında devlet ormanını konut alanına çevirdiğini haber yaptık. Ekşi tekzip gönderdi. Ama belgeler Ekşi'nin tekzibini yalanlıyor.

"Uygulama Akfırat'ın sorumluluğundadır"
Usulsüz imar planları yüzünden görevinden alınan Orhanlı'nın eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, tekzip metnini hazırlarken bazı belgeleri ortada bırakmış. İşte yalanladığı haberin belgeleri! Tepeören için yapılan 15.6.2004 tarihli İmar Planı, aynı tarihli İmar Uygulama Planı'nda ve 4.9.2004 tarihli dağıtım cetvellerinde Cemil Ekşi'nin kaşesi ve imzası var. Üstelik Tepeören Akfırat'a -Ekşi'nin tekzip metninde söylediği gibi- 17.9.2004'de bağlandıysa, uygulamanın Akfırat tarafından yapılması mümkün değil. Akfırat Belediyesi'nin buradaki sorumluluğu bu planı ve uygulamayı daha sonra aldığı bir kararla olduğu gibi kabul etmesidir.
* (Belge 1. Uygulama cetvellerinde Ekşi imzası)

"Planlarda tüm izinler alınmıştır"
Ekşi, tekzibinde planda içinde İSKİ'nin de bulunduğu tüm kurumlardan izin aldığını söylediyse de belgeler tam aksini söylüyor. Ekşi'nin "Onayı var" dediği İSKİ'nin, hiç bir şeyden haberi olmadığı mahkeme kararlarıyla belgelendi. Akfırat ve Orhanlı Belediyesi'nin birlikte yargılandığı davada yürütmeyi durdurma kararı 28.2.2008 tarihinde verildi. Mahkeme, kararında, planın İçme Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği plan hazırlanırken olumlu görüş alınmadığını açıkça belirtti.
*(Belge 2. Mahkeme kararı)

Planların hukuka uygun olduğunu kanıtlama telaşındaki Ekşi'nin bir başka "kanıtı" ise planlardaki Büyükşehir onayı. Ancak, kolayca tahmin edileceği gibi bir imar planının büyükşehirde onaylanmış olması o planın hukuka uygun olduğunun olduğunun garantisi değildir. Yapılan her nazım imar planının büyükşehir belediyelerince onaylandığını düşünürsek, mahkemelerin bu planları asla bozmaması gerekirdi ki böyle bir şey söz konusu değil ve hatırlatmakta yarar var ki Tepeören planları mahkemede yargılanırken davalı olanlar sadece Orhanlı ve Akfırat Belediyeleri, büyükşehir değil!

"657 parsel devlet ormanı değildir"
Ekşi, tekzip metninde Tepeören 657 parselin devlet ormanı olmadığını söylüyor. Ekşi diyor ki, "Kartal Orman Orman İşletme Şefliği'nin 24.6.2003 tarihli yazısında 657 parsele bitişik Abdi Çavuş Ağıl Mevkii'nin Karaağıl Devlet Ormanı olduğu belirtilmektedir. Yani kurum yazısı ile 657 parselin devlet ormanı olmadığı açıkça belirtilmiştir." Nitekim öyle olmuyor! İlgili kurum, bu yazıyla sadece Karaağıl Ormanı'nın sınırını belirtiyor. 657 parselle ilgili bir şey söylemiyor! Ekşi'nin belgesi söylemiyor ama yargıtay söylüyor!

Yargıtay: 657 parsel devlet ormanıdır
Yargıtay 20. Hukuk Dairesi E:2007/3836 ve K:2007/14967 no'lu kararla bölgede bulunan dört ayrı alanın -ki içlerinde Kiremitdere Mevkii olarak geçen 657 parsel de var- devlet ormanı statüsünde olduğunu tescil ediyor.
* (Belge 3. Yargıtay kararı)

Alemdağ da öyle demiyor
Cemil Ekşi gibi düşünmeyen başka bir kurum ise Alemdağ Orman İşletme Müdürlüğü. Alemdağ, 20.8.2004 tarihinde Orman Bölge Müdürlüğü'ne yazdığı yazıda Tepeören'in orman köyü olduğunu net olarak söylüyor.
* (Belge 4. Alemdağ'ın yazısı)

Akfırat: Biz değil, Orhanlı konut alanı yaptı'
Cemil Ekşi'nin söylediklerini yalanlayan başka bir belge ise Tuzla Tapu Müdürlüğü ile Akfırat eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız arasındaki yazışma. Bir vatandaş, 657 parseldeki hissesini başka bir vatandaşa satmak isteyince, Tuzla Tapu Müdürlüğü 11.5.2005 tarih ve 657 sayılı yazıyla Akfırat Belediye Başkanlığına bir yazı yazarak, "taşınmaz malın üzerinde orman şerhi mevcut olduğu halde söz konusu taşınmazın imar planında hangi sahada kaldığını" soruyor. Akfırat Belediye Başkanlığı'nın 12.5.2005 tarih ve 507 sayılı yazısı durumu açıkça ortaya koyuyor: "657 parsel sayılı taşınmaz 16.6.2004 tasdik tarihli Ömerli İçme Suyu Havzası Tepören 2. Ve 3. Etap Nazım İmar Planı Değişikliği ve İlave İmar Planında konut alanında kalmakta olup, imar parselidir." Ekşi tekzibi hazırlarken 16.6.2004 tasdik tarihli planın kendisi tarafından hazırlandığını nedense unutmuş!
* (Belge 5. Tapu müdürünün yazısı. Belge 6. Akfırat'ın cevabı)

'Benim zamanımda satılmamış"
Cemil Ekşi, tekzibinde orman arazisindeki parsellerin satışının kendisi zamanında olmadığını söylüyor. Ancak Hazine'nin açtığı tapu iptal davasında adı geçen 95 kişiden bir Çiler Özbaşar'a satış 26.7.2004 tarihinde, bir başka kişi Ömer Yıldız'a ise 11.8.2004 tarihinde yapılmış. Yani Ekşi'nin 15.6.2004 ile Tepeören'in Akfırat'a bağlandığı 17.9.2004 tarihleri arasında, yani Tepeören'in Cemil Ekşi'nin sorumluluğunda olduğu dönemde... Yani burası yayınladığımız belgelere göre burası Cemil Ekşi tarafından imara hem açılmış, hem de onun döneminde satışlar yapılmış.


HİCRAN AYGÜN

DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
'Ekranda şerefsizim de'Toptan'dan 2. çağrı
İlk buluşma Kemal Derviş'leTelekulak değil magazin
Öztürk'ün boyu uzadıEruygur'a sağlık tahliyesi
Nurseli İdiz ve 'Sisi' serbest'Kürdistan' incelemesi
Merkez sağda kongre rüzgarı
AKTÜEL
Çin'de Çin'de yangın: 43 ölü
Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Şıncın kentinde bir gece...
Saldırıda El Kaide parmağı
10 gündür kutluyorlar
Sahaya intihar saldırısı
Madonna'ya Fransız şoku
Kate yine sarhoş
Hannibal tatil yapıyor
EKONOMİ
Elektrik Elektrik faturası çarpacak tedbirinizi şimdiden alın
Elektrik fiyatları 1 Ekim'den itibaren konutlarda yüzde 9.07 artacak.
Günde 2 milyon şişe su içtik...
Numara taşırken dikkat
'Çin'e zengin Çinli için...
'50 milyar dolarlık helal...
Ülker'in Ramazan Godiva'sı...
Altın yumurtlayan tavuk Symbol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 21°C 15°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 21°C 12°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 23°C 15°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 26°C 19°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 28°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 32.216,430 D:% -1,56
DOLAR S: 1,280 D:% -0,04
EURO S: 1,815 D:% -0,03
SAKLAMBAÇ
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi