Bazı gebeler çocugun kilo alıp doğumun zor olacağını düşünerek yemek yemekten kaçınırlar ama bu durum son derece yanlıştır.
Gebelikten önce normal kiloda olan birinin gebelik süresinde 11-15 kg alması normaldir. Normal kilosunun altında olan kadınların daha çok (12-18), normal kilosunun üzerinde olan kadınların ise daha az (7-11) kilo alması gerekmektedir. Ancak fazla kilosu olan bir kadın gebelik döneminde kilo vermeye çalışmamalıdır. Genellikle ilk 20 haftada 5 kg, gebeliğin geri kalan kısmında ise haftada 0.5 kg alınması beklenir. İlk 3 ayda bulantı ve kusmaların çok olduğu durumlarda kilo kaybı görülebilir. Bu durumda telaşlanmaya gerek yoktur, bulantılar bittiğinde kilo alınacaktır. Bu dönemde bebeğin yetersiz besleneceği düşüncesine kapılmayın, bebek ilk 3 ayda çok küçüktür, hiçbir şey yemeseniz de ihtiyaçlarını anne vücudundan karşılayacaktır.
AZ KİLO DA SAKINCALI Gebelik döneminde gereken ölçüde kilo alınması bebeğin kilosunu da olumlu etkileyecektir. Bebeğin doğumdaki kilosu önemlidir, çünkü düşük kilo hem doğumda hem de bebeğin ilk aylarında sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Bebeğin küçük olması yada düşük kiloda olması doğumu kolaylaştırmaz. Bu nedenle daha küçük bir bebek sahibi olmak için bilinçli bir şekilde gerekenden daha az kilo almak akıllıca bir iş değildir. Aynı şekilde gebelikte fazla kilo alımı da istenmeyen bir durumdur.