Birçok insanın derdi olan ağız kokusu Ramazan'da iki katına çıkıyor. Gece yenilen sahur yemeğinin ardından dişlerin fırçalanmadan yatılmasının ağız kokusunu oluşturduğunu söyleyen Bahçelievler Medicana Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nden Dr. Dt. Burcu Karaduman, "Günlük ağız bakımının yanı sıra sahurda yemeğin ardından yatmadan mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğini" belirtti.
TÜKÜRÜK ÜRETİMİ AZALIR Ağız ortamı birçok çeşitte ve çok sayıda bakteriye ev sahipliği yapmaktadır. Yemek yeme ve içme fonksiyonları olmadığında ağız içinde tükrük üretimi azalacağından tükrüğün temizleme ve yıkama görevleri de yerine getirilemez ve artan bakteri sayısına bağlı olarak ağız kokusu meydana gelir. Mide boş olduğunda, midede gıdaları parçalayan sıvıların hareketi de bu dönemde ağız kokusuna yol açar. Uzun süreli açlık dönemlerinde vücut daha önce depoladığı yağları yakmaya başlar. Bu da nefesle dışarı atılan ve kötü kokuya yol açan ketonların salınmasına neden olur.
ÖNCEDEN HEKİME GİDİN Ancak Ramazan döneminden önce zaten ağız kokusu varsa bu dönemde kokunun şiddeti artacaktır. Bu bakımdan diş ve dişeti sağlığı bakımından sorunsuz bir Ramazan geçirmek için önceden diş hekimi kontrolüne başvurmakta yarar görülmektedir.