Tedavide hangi yöntimin seçildiği önemli değildir. İyileştikten sonra uygunsuz beslenme, kabızlık ve ishal gibi hareket bozukluklarının devam etmesi hastalığın tekrarlama riskine yol açacaktır....
Tedavi yöntemleri yetersiz olduğunda veya daha ilk başvuru muayenesi sırasında hastalığın ileri evrede olup ameliyatsız tekniklerden fayda görmeyeceği kararı verildiğinde cerrahi tedavi gündeme gelmektedir. Lokal anestezi, belden yapılan iğneler ile bölgesel ve ayrıca genel anestezi eşliğinde bu operasyonlar gerçekleştirilebilmektedir.
AĞRI AZDIR Ameliyatın süresi kısadır. Operasyondan sonraki dönemdeki ağrı ve rahatsızlıklar minimuma indirilmektedir. Yine makatın dışına sarkacak derecede büyümüş hemoroitleri olan hastalar için "Longo" tekniği ile anılan ve makatın iç tarafından özel bir cihazla yapılan asılma işlemi seçilmiş uygun hastalarda ağrısız ve çok hızlı iyileşme olanağı sağlayabilmektedir. Böylece hastanede kalma süresi ve ameliyat sonrası istirahat dönemi kısaltılabilmekte, işe ve aktif hayata geri dönüş süreci hızlandırılmaktadır.
RİSK VARDIR Hemoroit hastalığının tedavisinde hangi yöntem seçilmiş olursa olsun iyileştikten sonra uygunsuz beslenme ve kabızlık, ishal gibi bağırsak hareket bozukluklarının devam etmesiyle hastalığın tekrarlama riskinin hemen her zaman mevcut olduğunu unutmamak gerekir.
* * * Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Cerrah Op. Dr. Sevim Kuşlu Çiçek anlatıyor...