Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Akgül, yılda 600 milyon YTL'lik ekmeğin çöpe atıldığını belirterek, 'Bu para ile İstanbul'da tam 10 bin konut yapılabilirdi' dedi.
Ülkemizde ekmek israfı büyük boyutlara ulaştı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, Türkiye'de günde ortalama 123 milyon ekmek üretildiğini belirterek, "Bir kişi günde 333 gram, yılda ise 121 kilogram ekmek tüketiyor. Bunun yüzde 5'i israf ediliyor" dedi. Yıllık israf edilen ekmeğin tutarının 600 milyon YTL olduğunu söyleyen Akgül, "Çöpe atılan bu para ile İstanbul'da 10 bin konut yapılırdı. Bu da İstanbul'un konut sorununa bir çözüm olurdu" diye konuştu.
Açken miktar ayarlanamıyor İstanbul Halk Ekmek (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu da, özellikle toplu yemek tüketilen yerlerde ekmek israfının fazla olduğunu kaydetti. Ramazan aylarında oruçlu insanın acıktığı için her şeyi yiyebileceğini zannettiğine ve bu nedenle gereğinden fazla ekmek ve pide satın aldığına işaret eden Bekaroğlu, bu ürünlerin israfının önüne geçilmesi için, üzerinde ekmeğin nasıl uzun süre dayanabileceğiyle ilgili bilgilerin yer aldığı bez ekmek torbalarını ücretsiz olarak dağıtacaklarını söyledi.