Kısırlık tedavisinde kullanılan ilaçların bir yan etkisi yoktur. Tedavi sonrası dünyaya gelen bebeklerin sağlığı ile ilgili bir sorun oluşmaz....
Niçin tüm embriyolar gebeliği sağlayamaz? Tüp bebek sonrasında da, doğal olarak oluşan embriyolarda olduğu gibi kromozomal anomaliler (bozukluklar) var olabilir. Embriyonun bölünmesi sırasında bazı sorunlar ve parçalanmalar da yaşanabilir. Tüm bu sorunlar sonucunda embriyo çok fazla sayıda hücre kaybedebilir ve gebelik gerçekleşemez. Bu olay, anomalili bebeklerin dünyaya gelmesini önlemeyi amaçlayan bir doğal eleme yöntemidir.
* Çoğul gebelik riskini önlemek için tek bir embriyo transfer edilemez mi? Bazı seçilmiş vakalarda bu uygun bir yaklaşım olabilir. Bu vakalar 35 yaşın altında, daha önce gebe kalmış ve ilk tüp bebek denemesinde iyi kaliteli embriyolar elde edilebilmiş vakalardır.
* SD1 Suni dölleme (aşılama) her kısır çift için uygun bir tedavi midir? Suni dölleme (aşılama, intrauterin inseminasyon, IUI) işleminde spermler doğrudan rahmin içerisine yerleştirilir. Bu yöntem ancak bazı kısır tiplerinin tedavisi için kullanılabilir. Bunlar:
* İzah edilemeyen kısırlık: Gebe kalamamaya yol açan hiçbir neden bulunamaması durumu.
* Erkek faktörü: Sperm kalitesinin düşük olması. Ovaryen Hiperstimülasyon Sendromu (OHSS) nedir? Yumurtalıkların aşırı uyarılması sendromudur. İlaçlarla yapılan tedaviler sırasında ortaya çıkabilecek bir yan etkidir.