Çocuğunuzun eskisi kadar değerli olduğunu hareketlerinizle göstermeye çalışın. Onunla birlikte zaman geçirmeye özen gösterin....
Kardeş kıskançlığını ve belirtilerini azaltmak veya önlemek için alınabilecek bazı temel önlemleri anlatmaya devam edelim. Kıskanan çocukla mümkün olduğunca nitelikli zaman geçirilmeye çalışılmalı, daha önce yapmaktan hoşlandığı alışkanlıklarını gerçekleştirmesine olanak verilmelidir. Yeni gelen kardeşle birlikte önceden gerçekleşen oyun parkına gitme, akşam yemeğinden sonra hikaye okuma gibi etkinlikler birden bire son bulmamalıdır. Bu sayede çocuk statü kaybına uğramadığını fark ederek özgüvenini yitirmeyecektir.
SEVGİ VE İLGİ GÖSTERİN Yeni doğan bebeğe aşırı sevgi gösterisinde bulunmak yerine, var olan sevgiyi ilk andan itibaren paylaştırabilmeyi hedeflemek daha doğru olacaktır. Bebeğe sevgi gösterdikten hemen sonra panik içinde çocuğa da aynı şeyi yapmaya çalışmak doğallığın kaybolmasına ve çocuğun kendisinin zorla sevildiği gibi yanlış bir fikre kapılmasına neden olacaktır.
İNANDIRICI DAVRANIN İyi niyetli misafirler bile sadece bebekle ilgilenip büyük çocuğu unutma eğilimi içindedirler. Yakınların sadece bebekle ilgilenmemelerini, "kardeşin doğunca senin pabucun dama atıldı" gibi sözler söylememeleri konusunda uyarmak işe yarayacaktır. Bebek için söylenen "Ne kadar yaramaz, sürekli ağlıyor" gibi bir cümle çocuk tarafından inandırıcı bulunmaz. Akonu kandırmayı istediğiniz inancı verebilir. Bu da en başta çocuğun size olan güvenini zedeleyecektir.