Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Ağustos 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Ben futbolu çok sevdim
Bir devir kapandı
Teknoloji çağı çocukları

Ben futbolu çok sevdim

Attığı gollerle kalplerde taht kuran Oktay Derelioğlu bugün jübilesini yapıyor. Dönemin en hızlı forvetlerinden Oktay'la sürprizlerle dolu jübilesinden önce sohbet ettik.



Bir jübile bekliyor sizi artık. Eskiden maç heyecanlarıyla başlardı bu günler... Aslında yoktu öyle bir niyetim ama. Sonra da şöyle düşündüm; Jübile bize yakışan bir şekilde yapılsın.

* Size yakışan jübile ne demek? Ülkenin sayılı oyuncularından bir tanesiyim ben. İyi bir kariyer yaptım. Milli formayı giydim defalarca. Güzel bir şekilde bırakayım istedim. Sağolsun Baymali Grup bize destek oldu sponsor olarak. Sanatçılar da çıkacak

* Jübilenizin ilginç misafirleri var... Demet Akalın, Gökhan Özen ve Azerbeycanlı sanatçılar olacak. Beşiktaş ile şimdi menajerliğini yaptığım Hazar Lenkeran'la oynayacak.

* Futbola başladığınız ve bitirdiğiniz takım... Tabii ki başladığım takım Beşiktaş değil Karagümrük'te oynadım ilk önce. Hem de 14 yaşında. Ama ilk gözağrım, milli formayı yakaladığım, başarılara imza attığım ilk büyük takım Beşiktaş'tır ve kalbimdeki yeri hep başka olmuştur.

* Bugün jübileniz var... Evet. Bugün şölenli bir jübile maçıyla futbolculuk yaşantımı noktalamak istiyorum.

ERKEN BIRAKIYOR

* Peki şöyle bir geriye dönüp bakalım. Nasıl geçti bunca yıl?
Bir anlasam nasıl geçtiğini? Büyük bir bölümünde başarıyı yakaladığıma inanıyorum. Ama son zamanları biraz sıkıntılmı geçti. Çok erken başladım ben futbola. On sene mili formayı giydim. Yedi sene Beşiktaş'ta oynadım. Uzun soluklu bunlar. Ama biraz erken emekliye ayırdılar beni.

* Siz futbolu çok seviyorsunuz aslında... Çok... Aşığım ben futbola. Bu kadar erken bırakmak istemezdim. 33 yaşındayım ve aslında hala oynayabilirim.

* Tam 16 yıl ve neredeyse 16 takım... Neler oluyor oynadığınız takımlarda? Yürümeyen şey neydi? Bir kere Türkiye'de sistem çok bozuk. Ve biz konuşmaya kalkarsak sabaha kadar burada konuşmamız gerekiyor. Ama ben hatasıyla sevabıyla günahıyla arkama bakıp da bunları konuşmak istemiyorum. Şu anda jübilem var ve öykünün güzel bir sonla bitmesini istiyorum Jübileme herkesi davet edriyorum. Beşiktaşlı olan da olmayan da seven de sevmeyen de orada olsun istiyorum.

'HEP ZİRVEDE OLDUM'

* Peki ne yapacaksınız bundan sonra?
Bir sene antrenör eğitimi aldım. Bundan sonraki yaşamımda da futbolla içiçe olmlak istiyorum. 7 sene Beşiktaş, 3 seneye yakın Fenerbahçe, sene Trabzonspor... Hep zirvede oldum. Bu sürece yakışır bir jübileyle de sonlandırmak istiyorum. Öncelikle ben o dönemlerimi, oynadığım futbolu seviyorum...

* Şimdi burada hatırlayalım mı kimlerle yanyana oynadınız? Örneğin Beşiktaş'ta? İlk başlarda Metin-Ali-Feyyaz, Şifo, Sergen sonra Madida, Yankov, Amokachi, Kuntz. Hangi birini sayayım? Çok iyi isimlerle yanyana oypnadım, aynı ekipte bulundum Fenerbahçe'de Ortega, Rebrov.

* Ama hep Beşiktaş kalmış aklımızda... Evet. Zaten oradan ayrıldıktan monra mutluluğu yakalayamadım desem yanlış söylemiş olmam. Ama dediğim gibi jübilemden sonra yaşadıklarımı iyi ya da kötü ardımda bırakıyorum. Yaşadıklarımın hepsini birer ders olarak algılıyorum.

* İyi seçilmiş eğitimli çocuklardı Beşiktaşlılar... İyi bir seçim olduğu aşikar. Bildiğim kadarıyla eğitim düzeyi de yüksek bir ekiptik biz. Zaten sadece sporcu olarak değil insan olarak da eğitimli olmanın gerekliliğine inanıyorum. Beşiktaş'ın o kolej takımı havasına bürünmesinde bunun önemli bir etken olduğunru düşünüyorum. Örnek bir takımdı Beşiktaş.

TARİHE GEÇEN GOL...

* 1997'de milli formayla Belçika'ya attığınız gol... Hiç unutmayacağım.
Unutulmayacak evet. Van Gogh çalışmaları gibi. Öldükten sonra daha değerli olacak. Soccerclips. net o golü 100 Yılın Golü seçmişti.

* Nasıl atmıştınız o golü bir kez daha hatırlayalım mı? Futbolda taktik bazen çöküyor böyle anlarda. Siz oyuna başlarken hocanızdan taktik alırsınız. Onu yapmanız gerekebilir. Ben o anda pas vermem gerekirken belki de çalım yapmayı seçtim. Hocam bana öyle bir taktik vermemişti açıkçası. Yani bugün 6-7 kişiyi geçip gol atman gerekiyor dememişti. Herkes kırmızıydı önümde. Herkesi geçtim geçtim ve mükemmel bir gol vuruşuyla, oluyor işte.

* Hayat gibi... Her şey olabiliyor... Evet hayat gibi, her şey olabiliyor. O nedenle geriye dönüp bakmtığınızda kendinizin onurlu olduğunu görebiliyor musunuz? Önemli olan budur. Ve ben jübileme herkesi bekliyorum herkesi.


Hakan Dilek

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tuba'nın pembe sırrıBüyüdü de anne oluyor
Cruz'la sınıf atladıTurkish delight
Ustanın anısına'Dinlemem' diyenlere hem...
Yeşil çayda tehlike çanlarıDeğerlendirin ve karar verin
Ay tutulmasına özelDondurma sizi çağırıyoooo!
AlışverişHasankeyf için beste yaptı...
Vizyona GirenlerKitap kurdu
Anadolu ateşinden...46 yıl sonra hayat buldu...
Sona ermeden...Balkan ezgileri...
Aşkadavet varDeniz kenarında bistro keyfi
Sizi içine alacak!Taze meyve tadında!
Barbekü eğlencesi bir başkaMeyhane nostalji...
Bu içecek siziserinletecekYazın favorisi 'Martini'
Stresten uzak adresEspresamente İlly artık...
Tekel Votka ile yenidenGünün Mönüsü
'Dinimiz nüfus kağıdında...Muhteşem 3'lü
Charlize'e kardeş geldiAnnesinin Özel Mankeni
En iyi dostu kızıPlajların KORSANI
Kırmızı tutkunuİstanbul'da 'ev'lenecek
Paniğe Kapıldı Havluya SarıldıMİNİK ACAR alışverişte
Özgüvenini kazandırınTedavi kansere yol açmaz
Tehlikenin açık adresi
GÜNCEL
Okul Okul birincilerine ÖSS şoku
Milyonların dörtgözle beklediği ÖSS yerleştirme sonuçlarının...
Deprem raporları ürkütüyor
Sevgilisiyle buluşan genci...
En iyi 500'de Türk üniversitesi
Markette silahlı soygun
Ev soyup ev aldılar
Tüyler ürperten cinayet
SPOR
Elvan'a Elvan'a yakıştı
Madalya umudumuz Elvan Abeylegesse ikincilik kürsüsüne çıkarak kötü...
Yeni sistemle Kral olurum
Tribün önemli
Yıldırım operasyon
Kewell müjdesi
Yıldıray'a af çıkmadı
Rota Zigic'e döndü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 37°C 27°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 34°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.194,420 D:% 1,16
DOLAR S: 1,183 D:% 0,04
EURO S: 1,737 D:% -1,34
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi