Tüp bebek tedavisine başlamadan önce psikolojiniz bozuk olabilir. Bu durumdan kurtulmalı ve kendinize güvenmelisiniz....
Üreme yardım teknikleri uygulanırken, gebelik başarısını etkileyen faktörler hastanın fiziki durumu ve uygulanan tekniklerdir. Ancak bunlar dışında hastanın psikolojik durumu da başarı üzerinde çok etkilidir. Ekibin ve hastanın psikolojik durumları çok önemlidir. Tüp bebek için bir sağlık kuruluşuna başvuran hasta, bu aşamaya kadar olan sürede madden ve manen yorgun olabilir. Tedaviye başlamadan önce bu duygunun kırılması gerekir.
'GÜVEN' ÖNEMLİ Öncelikle çiftin öyküsünün alınması, muayenesinin yapılması ve daha önce uygulanan tetkiklerin değerlendirilmesi gerekir. Hastanın tıbbi son değerlendirmesinin mutlaka hastayla paylaşılması önemlidir. Hastanın psikolojik olarak rahatlaması ve güven duygusunu hissetmesi tedavi başarısını çok etkiler. Eğer uygulamaya güven duygusunu oluşturmadan başlanırsa, gebelik şansını azalır. Tüp bebek uygulamasında yaş faktörü başarı oranını etkiler. 20'li yaşlarda yüzde 50'nin üzerinde olan gebe kalma oranı, 35 yaştan sonra yüzde 30'lara düşer. Bu oran, kadının yumurtalık veriminin az olması halinde giderek aşağılara inebilir. Her yeni teknikte olduğu gibi tüp bebek ve özellikle mikroenjeksiyon için teorik bazı riskler vardır. Bunlar tüp bebek uygulamasının riskleri uygulamaya bağlı ve çocuk sahibi olmama nedenlerine bağlı potansiyel riskler olarak iki grupta incelenebilir.