1- İlk tedavi (yerel-bölgesel) İlk tedavi cerrahi tedavi olup ya meme tümüyle çıkarılır ya da memedeki kanser kitlesi genişçe çıkarılırken, memenin büyük kesimi bırakılır ve bunun üzerine o bölgeye radyoterapi ışınlanır. Ardından da ilaç - tedavisine gerek olup olmadığı incelenir.
2- Erken ilaç tedavisi Erken ilaç tedavisi Tıbbi onkoloji bilim dalında yapılır ve kemoterapi ve hormon tedavisi olmak üzere ikiye ayrılır. İlk çıkarılan tümör büyük ise kemoterapi yapmak gerekir. Bir başka kural da genç hastalarda daha çok kemoterapi, menopozdaki hastalarda ise hormon uygulamaları yapmak gerekir. Kemoterapi hastalığın ileride nüks etme ihtimalini azaltır ve hastaların ömrünü uzatır. Birçok hastanın da şifaya kavuşmasını sağlar.
3- Metastazlı hastada tedavi Metastazlı hastada, meme dışındaki organlara sıçramış hastalık vardır. Örnek verecek olursak kemiklerde ya da karaciğerde, uzak lenf bezlerinde gibi... Bu durumda yine kemoterapi veya kemoterapi ilaçları uygulanır. Yalnız burada daha kuvvetli tedavi gerekir. Tedavi esnasında, ilaçların yan etkilerine de dikkat edilmelidir.