Mikrodalga prostat yöntemi ameliyattan korkan ve bu nedenle tedavi olamayan hastalar için ideal bir çözümdür... Ameliyathaneye alınmadan uygulanan yöntem güvenilir, etkili ve kalıcıdır.
Doç. Dr. Deniz Ersev, ameliyatsız mikrodalga tedavisiyle ilgili soruları cevaplandırdı:
* Hangi kritik hastalıklarda uygulanabilir? - Şeker hastaları, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalarında uygulanabilir. - Kanama bozukluğu olan veya kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastalar için uygun yöntemdir. - Kalça protezi olan hastalarda uygulanmasında bir sakınca yoktur. - Ameliyattan çok korkan ve bu nedenle gerekli tedaviyi olamayan hastalar için ideal bir yöntemdir.
* İdrar yollarında başka problemleri de olan hastalarda tedavi öncesi yapılması gerekenler nelerdir? - İyi huylu prostat büyümesi nedeniyle böbrek yetmezliği gelişen hastalarda, öncelikle diyaliz veya başka acil tedavi gerekip gerekmediği konusunun açıklığa kavuşturulması gerekir. - Yine iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle mesane bozukluğu gelişen hastalarda öncelikle ürodinami testi uygulanmalıdır. - Prostattan sonraki idrar yolunda (üretra) darlık olan hastalarda, darlık açıldıktan sonra tedavinin uygulanması doğrudur. - İdrar yolu enfeksiyonu olan hastaların öncelikle antibiyotik tedavisi olması gerekir. - Hastada mesane tümörü varsa, öncelikle bunun kapalı ameliyatla tedavisi yapılmalıdır. - Mesane bölgesine radyasyon tedavisi almış hastalarda uygulanmaz.
* Hastanın idrar yolu darlığı hangi sebeplerden olur? Geçirilmiş ameliyat, kaza ve üretra enfeksiyonları sonucu oluşur. Bazen de doğumsal olabilir.
* Tedavi sonrasında hastalar öncelikle nelere dikkat etmelidir? - Verilecek ilaçları, özellikle antibiyotikleri, düzenli kullanmalıdır. - Günde düzenli olarak 2 litre (10 bardak) su içmelidir. - Hasta 2-3 hafta boyunca, idrarı çok biriktirmeden, sık sık idrara gitmelidir. - 1 hafta spor yapmamalıdır. - Ateş veya şiddetli ağrı olursa doktora başvurmalıdır.