Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Temmuz 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Avustralya'da yeniden başladım
'Yasemin ve benim için çok güzel bir anı olacak...'

Avustralya'da yeniden başladım

10 yıl önce her şeyi bırakıp Avustralya'ya yerleşen Suna Yıldızoğlu, atv'nin yeni dizisi 'Elif' ile ekranlara döndü... Ancak Yıldızoğlu, Avustralya'da başladığı takı tasarımına devam ediyor... Ekranda olmasının tek sebebi ise kızı Yasemin....



Suna Yıldızoğlu 9 yıl aradan sonra Elif dizisiyle ekranlara döndü... 9 yıl önce her şeyi geride bırakıp Avustralya'ya yerleşen orada seyyar takı satıcılığı yaparak hayata sıfırdan başlayan Yıldızoğlu, kızı Yasemin'in ilk dizisinde onunla beraber kamera karşısına geçti. Suna Yıldızoğlu ile Türkiye'den neden ayrıldığından kızı Yasemin'e birçok konuyu konuştuk.

* Oyunculuğa kaç yıl ara verdiniz?
1999'da bıraktım bu dizi ile yeniden başladım. Yaklaşık 10 yıl olmuş.

* Neden bıraktınız?
Çünkü hiçbir şey vermiyordu. Heyecan vermiyordu. Tecrübe kazanamıyordum. Dizilerde aynı şeyleri yapıp, dolaşıyordum ve onun ötesine gideceğimi de düşünmüyordum. Bir heyecanım yoktu hayatımda. O dönemde Yasemin de ilkokulu bitirmişti. Okulunu da çok iyi dereceyle bitirmişti. İyi bir yere gidebileceğini düşündüm. Ama bunun Türkiye'de olabileceğini düşünmedim. Çünkü çok güzeldi ve güzelliğinin ön planda olmasını istemiyordum. Sonuçta sebeplerim çoğalınca karar verdim.

* Avustralya aklınıza nereden geldi?
ABD'yi araştırdım ama yaşam tarzı bana uymadı. İngiltere'yi de daha önce bırakıp gelmiştim. İngilizce konuşulan bir yer olması gerekiyordu. Daha sonra Avustralya'da bir arkadaşım vardı. Onun yanına bir kez gittim ve çok beğendim. Doğa olarak muhteşem bir yerdi. İki ay sonra da valizleri toplayıp gittik. Orada ne yapacağımı hiç düşünmedim. Kırk beş yaşında Suna Yıldızoğlu olmadan yeniden başlamak, kim olduğumu, neler yapabileceğimi öğrenmek istedim. Kontrol bende olsun istedim ve 'bırakıyorum' dedim.

ÇOK ZOR OLDU
* Avustralya'da neler yaptınız?
Orada iş bulmak zordu. Tesadüf eseri Beyoğlu'ndan iki tane bilezik almıştım. Kadınlar hep 'ay ne kadar güzel' diyorlardı. Derken bir gün aklıma geldi. 'Hiç yapmadığım bir şey yapayım' dedim. Daha sonra Türkiye'de bunların nerede yapıldığını öğrendim ve istediğim renklerde kolyeler, bileklikler yaptırdım. Son paramı da öyle harcadım. Dükkan dükkan dolaşarak sattım. Çok sevildi ve tutuldu. Bu ürünleri satmak için gittiğim pazarda toptancılarla tanıştım. Yani her işte bir hayır vardır. Sonra temsilcilerim oldu. Gittikçe büyüdü. Şirketin adını da Alaturka koyduk. Hala devam ediyor. Bütün doğu sahillerinden Sidney'e kadar müşterilerim var.

DOĞRU BİR KARAR VERDİM
* Kendinize güveniniz artmıştır herhalde...
Tabii ki kendime bu başarıdan dolayı çok güvendim. Demek ki, 'Sıfırdan başlayıp bir şeyler olabilirim' dedim.

* İsterseniz Yasemin'den bahsedelim...
Yasemin de Avustralya'da okuyordu. Okulda tiyatroda iyi gidiyordu. Japonca da öğrendi. Bu kadar şey olunca orada büyüdüğüne çok sevindim. Orada insanın güzel olması önemli değil. İnsanın ne yapabildiği önemli. Sınıf ayrımı yok. En doğrusunu yaptığıma inanıyorum. Yasemin en yüksek puanla Sinema Televizyon bölümünü kazandı. 'Ben burada kalacağım' dedi. Ben de o zaman 'Ben Türkiye'ye döneceğim' dedim. Buraya döndüğümde takı üzerine küçük bir atölye açtım. Avusturalya'ya sürekli gidip geliyordum. Bu arada Yasemin Ocak ayında tatile geldi. On gün geçtikten sonra 'Burada kalabilir miyim' dedi. Burada kalması okulu bırakıp gelmesi anlamına geliyordu. 'Sen bilirsin' dedim. Çocuklarımı zorlamam. Uzaktan sadece koruyucu gibi dürterim!

* Neden?
Çünkü ikisi de çok asi. Bir de kendi çocukluğumu hiç unutmadım. Unutmadığım için, nereye gitmek istediklerini, şaşkınlıklarını görebiliyordum. Bu arada Levent'te evimin karşısında kafe açtım. Sen bu kafede takıl dedim. Benimde Avustralya'ya geri gitmem gerekiyordu. 'Ben geldikten sonra ne yapacağımızı konuşuruz' dedim.

* Yasemin oyunculuğa nasıl başladı?
Avustralya'dayken bir moda dergisi benimle ilgili bir röportaj çıktı. Geldikten sonra bir gazeteci arkadaşımla konuşuyordum. 'gel seninle bir röportaj yapalım' dedi. Yasemin ile birlikte gittim. Dergide esasında 'Türk lokumu var' o da benmişim. Ve takılarla ilgili konu. Birden bire Yasemin ön plana çıktı. O gazetedeki fotoğraf çıktıktan sonra durmadan telefonları çalamaya başladı Yasemin'in. Birçokdiziden teklif geldi. Yasemin Elif dizisinde karar kıldı.

DİZİ SEKTÖRÜ ÇOK DEĞİŞMİŞ
* Yardımınız oldu mu?
Oyuncu olarak yardım etmem söz konusu değildi. Anne kız ilişkisi izin vermiyordu. Yasemin'de dik kafalı, ben de dik kafalıyım. Play Prodüksiyon ile konuştum ve şaşırdım. Türkiye'deki düzen değişmişti. Oyuncu koçluğundan bahsediyorlar başka şeylerden bahsediyorlar. Biz başladığımızda bunların hiçbiri yoktu. Olduğumuz gibi çıkıyorduk ortaya. Daha sonra Yasemin Dolunay Soysert ile çalışmaya başladı.

* Yasemin'i eleştirdiğiniz oldu mu?
Eleştiri yapamam. Belki de objektif bakamadım. Bazı yerlerde inanılmaz iyiydi. Bazı yerlerde iyiydi. İlk sahnelerle daha sonraki haftalarda çektiği sahneler arasında çok büyük farklar vardı. Çok gurur duydum.

* Ekranda ilk gördüğünüzde neler hissettiniz?
'Orada olmalı' dedim.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ekmekleri podyumdan değilYazın estetik trendleri
Ablalarının rolleri onu...Sienna bunu hep yapıyor
Horlamayı ciddiye alınProstatta 'altın...
Korkular gebelikte cinsel...Stres için bahane çok
Her kitle kanser olmayabilirEleştirilere patladı
Anlam dolu mesaj1 değil 5 aylık hamile
Misyon üstlendiTek rakibi scooter'lar
Maddi kriz yaşayan...Sokak modasını takip edin
Çeliğin asaletiHayat dolu ve şık kadınlara
Çocuklara özel mayoÜzüm deyip geçmeyin
Aşk 'hasta' ediyorKaçamak kalbe zararlı
Para basıyorlar'Çamur'un festivali
Hollywood'un yeni kuşak...Günün mönüsü
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
ODTÜ'de ODTÜ'de oyun başlıyor
Uluslararası ticaret hacmi 40 milyar dolar olan bilgisayar oyun...
Mucize kurtarış
Canlı canlı elektroşok
Düğün planlı cenaze
Katil oğlu çıktı
Afrika sıcaklarına dikkat
Dikkat! yanlış tercihle...
SPOR
Alonso'ya Alonso'ya 20 milyon €
İspanyol AS Gazetesi, Aurelio'nun yerine ön libero arayan...
Siftah Lincoln'den!
Bırak Fener'i hemen bize gel
Gurur duyuyorum
Adım adım Zafer'e
Matador İstanbul'da
Kral'ın yeni durağı Toronto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 32°C 20°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 16°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 40°C 30°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.996,570 D:% 2,83
DOLAR S: 1,216 D:% -0,29
EURO S: 1,929 D:% -0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi