Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Temmuz 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Ergenekon'da 6. perde
'Sözlük' anlamı!
Aygün'ün dosyalarına el konuldu
Cumhuriyet mitingleri ile gündeme gelmişti
Cumhuriyet gazetesine ikinci şok...
Tolon: Bir şey yok
Çömez de aranıyor
ATO'da silah bilmecesi
Tercüman'a polis baskını
Gözaltına alınanlar
ADIM ADIM Ergenekon operasyonu
İddianamede sona gelindi
Başsavcı yalanladı
'Genelkurmay onay verdi'
Genelkurmay'dan izin gerekmiyor...

Ergenekon depremi

Türkiye, güne şok operasyonla başladı. Aralarında emekli generaller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ile gazeteci Mustafa Balbay'ın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı... Eski milletvekili Turhan Çömez de operasyon kapsamında aranıyor .



4 ilde eş zamanlı şafak baskınları
12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombaları ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon çetesi soruşturması, genişleyerek devam ediyor. Dün sabah eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Trabzon ve Antalya'da düzenlenen operasyonlara akşam saatlerinde ise Erzurum da dahil edildi.

Sürpriz isimlerle kapsam genişledi

Baskınlarda Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı.

İlk kez 2 emekli orgeneral alındı
İlk kez 2 emekli orgeneralin, üstelik de askeri tesislerden götürüldüğü operasyonda, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, emekli Tümamiral İlker Güven ve Prof. Dr. Ercüment Ovalı da gözaltına alındı.

Evler ve işyerleri didik didik arandı
AKP'den ihraç edilen eski milletvekili Turhan Çömez aranıyor. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi, ancak avukatlarıyla görüştürülmedi. Polis, evlerde ve baskın yapılan dernek merkezlerinde arama yaptı. Birçok bilgi ve belgeye incelenmek üzere el konuldu...

GENELKURMAY bilgilendirildi
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinin kapısının polisler tarafından kırıldığı iddia edildi. Tolon'un eşi, polislerin evlerini didik didik aradığını söyledi. Askeri lojmanlarda gözaltına alınan Tolon ve Eruygur'la ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgilendirildiği de öğrenildi.

Glock bilmecesi
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, 10 Nisan 2008'de Sinan Aygün'ün ofisindeki tuvalette bozuk olan şofbenin tamiri sırasında gizlenmiş Glock marka bir silah bulunduğunu açıkladı. Gürgür, "Bu tabancayı oraya koyan Sayın Aygün olamayacağına göre, oraya kim yerleştirdi?" dedi.

Ergenekon TAKVİMİ
1. PERDE 12 Haziran 2007
İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirildi. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Kuva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk gözaltına alındı.

2. PERDE 26 Haziran 2007
Muzaffer Tekin'in ilişkide olduğu eski Binbaşı Fikret Emek'in Eskişehir'deki evinde silahlar ele geçirildi. Emek tutuklandı. 15 Temmuz'da da gazeteci Ergün Poyraz yakalandı.

3. PERDE 21 Ocak 2008
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Fikri Karadağ, Avukat Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan ve Sevgi Erenerol dahil 31 kişi daha gözaltına alındı.

4. PERDE 21 Şubat 2008
Akademisyenler ve gazetecilere yönelik operasyonda, aralarında Doç. Dr. Ümit Sayın ve Prof. Dr. Emin Gürses'in de olduğu isimler gözaltına alındı.

5. PERDE 21 Mart 2008
Sabah 04.00'te başlatılan operasyonda İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk dahil 13 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR
İSTANBUL
*
Ufuk Büyükçelebi (Tercüman Genel Yayın Yön.)
* Erol Mütercimler (Yazar)
* İlker Güven (Em. Org.)
* Birol Başaran (ADD Kadıköy eski Şube Başkanı)
* Gürol Başaran
* Adnan Türkan
* Tunç Akkoç
* 3 muvazzaf subay
ANKARA
*
Sinan Aygün (ATO Bşk.)
* Mustafa Balbay (Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi)
* Şener Eruygur (ADD Bşk.)
* Hurşit Tolon (Em. Org.)
* Kemal Aydın
* Neriman Aydın
* Hamza Demir
* Levent Ersöz (Em. Tuğg.)
TRABZON
*
Ercüment Ovalı (Prof. Dr.)
ANTALYA
*
Atilla Uğur (Em. Albay)
* Osman Gürbüz
ERZURUM
*
Murat Avar (TRT muhabiri)
* Siyami Yalçın (Müteahhit)


***

Ergenekon'da 6. perde

Dün Ergenekon'un 6'ncı baskını yapıldı... Aralarında ATO Başkanı Sinan Aygün, ADD Başkanı Şener Eruygur, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve gazeteci Mustafa Balbay'ın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı....

İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda patlayıcılar ve suikast silahlarının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon örgütüne yönelik operasyonlar zincirine, dün bir yenisi daha eklendi. Operasyon kapsamında düzenlenen 6'ncı dalgada Ankara, İstanbul, Trabzon ve Antalya'da terörle mücadele ekipleri tarafından şafak baskınları yapıldı.

2 EMEKLİ PAŞA DAHA VAR
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla, sabah erken saatlerde 4 ilde eş zamanlı bir operasyonla emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, gazeteci-yazar Erol Mütercimler'in de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Tümamiral İlker Özgüven de gözaltına alındı. Olaylarla ilgili 3 kişinin arandığı öğrenilirken, şüpheliler soruşturma kapsamında İstanbul'a getirildi. Operasyon sürerken gözaltına alınanların götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde, üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Emniyet'in ana giriş kapısının çevresine 3 otobüs dolusu Çevik Kuvvet polisi yerleştirildi.

KANADOĞLU DA MI ARANIYOR?
Basın mensuplarının gözaltına alınanların getirilişinde fotoğraf çekmelerine izin verilmedi. Güvenlik önlemlerinin görüntülenmesi de yasaklandı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleşen gözaltıların adli bir işlem olduğunu bildirdi. Güler, "Bunların tamamı Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde yürütülüyor" dedi. İstanbul ve Ankara'da sıcak saatler devam ederken, soruşturma kapsamında Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun da arandığı öne sürüldü. Ancak Kanadoğlu'nun şehir dışından Ankara'daki evine gittiği öğrenildi. Erzurum'da ise dün akşam düzenlenen baskında, Murat Avar ve Siyami Yalçın gözaltına alındı.


İMZALAR: Alper YURTSEVER-Duygu GÜVENÇ-Hazal ATEŞ-F

DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Karanlık aydınlanacakBaykal'dan tuhaf çıkış!
Türban, Gülen ve El Kadı'Savcılar vatandaşı...
'Biz işin içinde değiliz'AB'de şaşkınlık yarattı
'Zamanlamaya dikkat''Savunma 2 gün sürebilir'
YÖK ile ÜAK 'barıştı'CHP'nin 'telekulak'...
AKTÜEL
Sarkozy Sarkozy kafayı Türkiye'ye taktı!
Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını...
Suikastten kurtulmuş
Hamile kadının karnını yardı!
Türk düşmanı radyoya tepki
Ve polis de ümidi kesti
'Türk usulü' kaza!
İntiharın nedeni aşk acısı
EKONOMİ
İhracat İhracat rakamları sevindirdi
Haziran'da yüzde 34 artan ihracat, son 1 yıllık dönemde 123 milyar...
Iki ihaleden kasaya 1.825...
'Böyle giderse herkes aracını...
Borsada deprem!
Elektrik zamlandı doğalgaz...
Erdoğan kömür ocağında
'Devir marka devri'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 33°C 16°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 32°C 24°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 33.438,640 D:% 0,69
DOLAR S: 1,237 D:% 0,00
EURO S: 1,952 D:% 0,21
SAKLAMBAÇ
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi