Bilemiyorum siz değerli okurlarımızı sıkıyor muyum; lakin aramızdan ayrılıp sonsuzlar alemine göçenlerle ilgili yazmaktan da kendimi alamıyorum. Çünkü inanıyorum ki gazetelerin fıkra yazarları (Artık köşe yazarı diyorlar), aynı zamanda tarihe not düşen vakanüvist gibidirler. Toplumun değerlerine önem verirler. Bu yüzden, halkın dikkatinden kaçan kişi ve konuları da ihmal etmemeye çalışırlar. Uzatmayalım; söz çok, sütun kısa... Meramımızı anlatmaya hemen başlayalım. Evet, bugün sizlere tanıtmak (Maalesef vefatıyla oldu) istediğimiz kişi, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sayılı bilimadamlarından olan Prof. Dr. Ahmed Yüksel Özemre'dir. Ülkemizin ilk atom mühendisi ve çok iyi yetişmiş bir akademisyeni olan Özemre Hoca, Fransa Nükleer Bilimler ve Teknoloji Milli Enstitüsü mezunuydu. Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Almanca ve İspanyolca bilen Galatasaray Liseli bu münevverimiz, sosyal ve dini konularda ve özellikle tasavvufta da çok ciddi eserler vermişti.
Üsküdar'dandünyayaışık Türk milletinin hayat anlayışı ve kültürüne aşıktı. Tam sevdalıydı milletine... İstanbul'un Üsküdar'ı apayrıydı onun için... Üsküdar'da Bir Attar Dükkanı, Üsküdar Ah Üsküdar, Üsküdar'ın Üç Sırlısı, Hasretini Çektiğimiz Üsküdar gibi kitapları vardı. Portreler Hatıralar ve Geçmiş Zaman Olur ki adlı eserlerinin yanında, 114 Hazret-i İsa hadisinden oluşan İrfani İncil konusundaki çalışması muhteşemdir. Türkiyemiz'de büyük hizmet vermiş 1935 doğumlu Özemre Hoca, 3 gün önce, doğup büyüdüğü ve hayatını geçirdiği Üsküdar'daki Gülnuş Valide Yeni Cami'deki namazın ardından Karacaahmet Kabristanı'nda defnedildi. Çoğu 45 yaş üstündeki cemaati de görülmeye değerdi. Türklüğün sevdalıları camiyi ve çevresini tıka basa doldurmuştu. Maalesef böyle kıymetlerimizi bilentanıyan az diye üzülüyoruz. Medyamız da bunlara çok duyarsız. Bir topçuya, kıytırık bir şarkıcı bozuntusuna verilen önemin yarısı bile esirgeniyor.
ÇağdaşAlperenlerdeanılıyorlar Yeri gelmişken, bu vesile ile önemli 2 şahsiyetimizi de bugünlerde rahmetle andığımızı hatırlatalım. Bunlar da Çağdaş Alperenler diyebileceğimiz Mehmet Emin Alpkan ile İrfan Atagün ağabeylerimiz... Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmacıları Derneği tarafından İstanbul'da Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde açılan sergide, her 2 gönül insanımızı daha yakından tanıma şansını bulabilirsiniz. Özellikle, 1960 ve 1970'li yıllarda binlerce üniversitelinin elinden tutup onlara ağabeylik yapıp imkan sunan Alperenler kervanından Alpkan ve Atagün ile Özemre Hoca'ya Cenabı Allah'tan sonsuz rahmet niyaz ediyoruz.