Annemin 3 yıl önce
Uzakdoğu felsefelerine merak sarmasıyla birlikte
vejeteryan olması fark ettirmeden beni de etkilemişti. Ben de
az miktarda kırmızı et yemeye başlamıştım. Ama
tavuk ya da
balık yiyordum.
Fakat yıllardır
düzenli spor yapan biri olarak, baktım ki
kaslı ama nispeten zayıf duruyorum, tekrar
et yemeye başladım. Tamamen
protein ihtiyacımı karşılamak adına haftada 1 ya da 2 yemek tercihimi bonfile veya pirzola tarzı bir etten yana kullandım. Ama yine de tadına çok bayılmıyordum.
Son zamanlarda
iki yeni yer keşfettim; tamamen
et üzerine.
Algıda seçicilik midir, yoksa arkadaşlarımla öyle mi denk geldi bilemiyorum.
Önce, methini ve meşhurluğunu duyduğum, ilginç bir şekilde
Armutlu'da bulunan '
Dükkan' adlı mekana gittim. Dükkan,
kuru dinlendirme sığır ve
süt danasını, çok iyi kalite ve farklı kesimleri ile bulabileceğiniz bir nokta. Bir nevi
sosyete kasap-restoranı.Bülent ve Emre Mermer kardeşler,
İzmit'te bir çiftlikte
süt danası üretimi yapıyor.
1998 yılından bu yana da
İstanbul, Ankara ve Antalya'nın beş yıldızlı otellerine ve en iyi restoranlarına hizmet veriyor. Bir süre sonra,
2004 Eylül ayında bu işlerini
perakendeye taşıma kararı alıyorlar ve
Dükkan'ı açıyorlar. Yanlarına
Defne Koryürek'i de ortak alıyorlar.
Dükkan
Küçük Armutlu'da. Çünkü
kirası ucuz.
Etiler Alkent yolundan çıkıp üst köprüyü geçince azıcık ileride. Ortaklar İstanbul'un popüler bir semtinde
yüksek kira vereceklerine bu seçimi uygun bulmuşlar.
Zaten burayı bilen geliyor. Kimler gidiyor bir bilseniz? Herkesler orada. Armutlu'da küçük bir etçinin önünde
şöförlü arabalar görürseniz şaşırmayın.
Et harika.
Kırmızı et sevmez halimle ben bile bayıldım. Girişteki camekandan etleri kendiniz seçiyorsunuz. Ayrıca
kasaptaymış gibi satın da alabiliyorsunuz.
Kirası ucuz ama bu bütçeleme yolu müşteriye yansımıyor. Üç kişi et, salata ve üç kadeh şarapla tam
250 YTL ödeyerek çıktık.
Hızlı bir yemek yeme şekli üstelik.
Aşırı pahalı. Millet
ayda bir canı çok iyi et yemek isteyince geliyor bu nedenle.
Pahalılık da sanırım pirzolanın
28 gün kemik üzerinde bekletilmesinden kaynaklanıyor. Bu bekletme işlemi hakikaten de hem lezzeti hem de yumuşaklığı artırıyor. Enfes bir tad ama bütçeyi sarsıcı. O fiyata gider
lüks bir restoranda uzun uzun oturarak yersiniz.