20 dönüme plan değişikliği!..
Akfırat Belediyesi'ndeki skandalların ardı arkası kesilmiyor... Bugün de Başkan Hilmi Yıldız'ın milyonlarca dolarlık bir arazi rantı yarattığını açıklıyoruz. Olay şu şekilde gerçekleşir: Yıldız, Tepeören'deki 219 dönümlük 654 parselin malikleriyle araziyi imara açma konusunda anlaşır. Ancak bir şartı vardır, 20 dönüm belediyenin haritacısı Ergün Demir'in üzerine yapılacaktır.
Her türlü dalavere mevcut!
Parsel sahipleriyle el sıkışılır, ayrıca ön protokol yapılır. Bu doğrultuda Belediye Encümeni'nden kişiye özel karar alınır. Yıldız, plan değişikliğini kabul etmeyen mahkeme kararını bile tanımaz. Encümen kararları da geçmişe dönük olarak değiştirilir ve yeşil alanda kalan arazinin fiyatı imara açıldıktan sonra 10 milyon dolara çıkar.
***
Başkan Hilmi Yıldız'dan 10 milyon $'lık plan!
Akfırat Belediye Başkanı Yıldız'ın evrakta sahtecilik yaparak imara açık olmayan arazinin planını değiştirdiği iddia edildi. Böylece arsanın fiyatı bir anda 10 milyon dolara yükseldi....
İstanbul Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın yolsuzlukları, bitmek bilmiyor. Var olan encümen kararlarını yok ederek yerine geçmişe dönük kararlar alıp sahte evraklarla mahkemenin imar planlarındaki yürütmeyi durdurma kararını by-pass eden Yıldız, bu yöntemle milyonlarca dolarlık arazi rantı yarattı.
20 dönüm karşılığı imar
Yıldız, Tepeören'deki 219 dönümlük 654 parselin malikleriyle, 20 dönümün Belediye'nin haritacısı Ergün Demir'in üzerine yapılması şartıyla imara açılması konusunda anlaşır. Parsel sahipleriyle el sıkışılır, ayrıca ön protokol yapılır. Bu doğrultuda hemen Belediye Encümeni'nden kişiye özel bir düzenleme ile karar alınır. 04.09.2007 tarih, 56 No.'lu karar, "....653, 654, 7128/1, 7128/2 parsellerinde şuyulandırma yapılmasına ve şuyulandırma cetvelinin 1 ay süre ile askıya çıkartılmasına..." olarak encümen üyelerinin imzalarıyla kayıt altına alınır. 654 parseldeki uygulama, kısmi olarak sadece yeşil alan olan 89 dönümlük yere yapılır.
Mahkemeyi de dinlemedi
Ancak bu arada, daha önceden Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği'nin (TMMOB) bölgenin su havzasında bulunmasından dolayı planı yapan Orhanlı Belediyesi ve daha sonra Tepeören'i bünyesine katan Akfırat Belediyesi aleyhine açtığı ve 2. ve 3. etap imar planlarının iptalini istediği davada ara karar çıkar ve 4. İdare Mahkemesi 2006/627 sayılı kararla Tepeören'de daha önce Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi tarafından yapılan tüm 2. ve 3. etap imar planları için yürütmeyi durdurmaya hükmeder. Mahkemenin kararı açıktır. Buna göre nihai karar çıkıncaya kadar, içinde 654 parselin de olduğu tüm 2. ve 3. etapta imar planı iptal edilir.
Encümen kararları
654 parsel malikleriyle yapılan anlaşmayı bozmaya götüren bu karar, Başkan'ı durdurmaya yetmez. Derhal eski encümen kararları arşivi gözden geçirilir. 05.06.2007 tarih ve 38 No.'lu bir kararla Ali İhsan Günler adlı vatandaşa prefabrik bir bina yapabilmesi için verilen encümen kararı bulunur ve yok edilir. Bu tarih ve numara kullanılarak, karar 654 parseli de kapsayan imar uygulaması kararı olarak değiştirilir. Yani aslında 04.09.2007 tarih ve 56 No. ile alınan karar, evrakta sahtecilik yapılarak 05.06.2007 tarih ve 38 No.'lu karar yapılarak 3 ay önceye çekilmiş olur. Sonra asıl uygulama kararı yok edilerek, o tarih ve numarayla askıdan iniş kararı yapılır. İş bununla da bitmez. Çünkü yasal olarak bir imar uygulaması yapılıp askıya çıkartma kararı alındıysa -Bu kararın 1 ay askıda kalması gerektiği düşünülürse- 1 ay sonrasında yani 7. ayda bir de askıdan inme kararı olması gerekir. Bu noktada işler biraz sıkışır. Çünkü 7. ayda yok edecekleri önemsiz bir karar bulamazlar. 8. ay için de bulamayınca çare kalmaz; 04.09.2007 tarih ve 56 No. ile "Uygulama yapacağız" diye aldıkları kararı yok ederler, bunun tarih ve numarasıyla "şuyulandırma cetvelinin askıdan indiği ve bir itiraz olmadığına dair" karar alırlar. Böylece askıda 1 ay kalması gereken parsel cetveli 3 ay kalmış gibi garip bir durum ortaya çıktıysa da anlaşılan odur ki Başkan "O kadar çatlak su kaçırmaz" diye düşünür! Bu organizasyonda en zor durum, kuşku yok ki Ergün Demir'e imar uygulama alanında yer ayırabilmektir. Çünkü -Ne yazık ki- Demir'in uygulama alanı sınırları dahilinde 1 metrekare bile yeri yoktur. Ancak bunun için kılıf bile aranmaz. Demir, paraşütle inmiş gibi, sanki hissedar gibi bir anda 654 parselin malikleri arasına hissedar olarak yazılıverir. Tapudaki tarihten 3 ay önce parselin hissedarıymış gibi gösterilir, dağıtım cetvelinde sahtekarlık yapılır.
Bilmeceyi başkan çözdü!
Demir'in 654 parseldeki hissesinin tapudaki satın alma tarihi 21.01.2008'dir. Yani bu durumda, eğer bu yer Ergün Demir'in üzerine 2008'in Ocak ayında geçtiyse, nasıl oluyor da Demir imar uygulamasının yapıldığı ve 3 ay askıda kaldığı iddia edilen şuyulandırma cetvellerinde yani 5.6.2007 ve 4.9.2007 tarihleri arasında bu parselde hissedar görünebilir? Zor bilmece! Bu bilmece, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız tarafından kolayca çözülüyor ve 654 parseldeki 89 dönümlük yeşil alan, 20 dönümü Ergün Demir'e verilerek, anayol üzerindeki yol ağzına getiriliyor. Böylece imarı olmayan yeşil alanda kalan arazinin fiyatı, bir anda 10 milyon dolara çıkıyor.