Sadece beslenme düzeninizde yapacağınız küçük değişikliklerle yazı daha sağlıklı ve formda geçirmeniz mümkün. İşte ünlü diyetisyen Yasemin Çakır'ın önerileri....
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Dietetik Bölümü'nden mezun olduktan sonra birçok büyük şirkette çalışan ünlü diyetisyen Yasemin Çakır, 2002 Muğla Fethiye'de kurduğu Best Form Diet Center isimli zayıflama ve fıtness merkezi ile müşterilerini forma sokuyor. 2004'te Ortaca da şube açan başarılı diyetisyen, forma girmek isteyen birçok ünlü isminde kurtarıcısı oldu. İşte Çakır'ın forma girme formülleri: Etkisi büyük Yaz mevsimi hepimizin kilolarımızla yüzleştiğimiz bir zaman dilimi. Sıcakların başlaması kiloya bağlı sağlık problemlerini de su yüzüne çıkarıyor. Fazla kilolar, yaz sıcaklarında birçoğumuzu gerek tansiyon gerekse şeker hastalığı bakımından ciddi boyutta rahatsız etmeye başladı bile. Tüm bu sıkıntılardan kurtulmak aslında çok kolay. Sadece beslenme düzenimizde yapacağımız küçük değişikliklerle yazı daha sağlıklı ve formda geçirmemiz mümkün. Ülkemiz dört mevsimin aynı anda yaşanıldığı sebze ve meyve çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir ülke. Tek sorun bu kaynaklardan doğru bir biçimde faydalanmak. Sabah kahvaltısız güne başlamanın ne kadar sağlıksız olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Zinde bir günün başlangıcı için sebze ve meyve içeren bir kahvaltı öğünü ile başlayabiliriz. Kahvaltı için uygun sebze ve meyveler domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz hem C vitamini içeriği ile hem de posa içeriği ile çok optimal tercihler. Fakat mutlaka bir protein kaynağı yani peynir veya yumurta kahvaltıda bulunmalıdır.
Öğle sebze, baklagil Öğlen yemekleri sebze veya baklagillerden oluşabilir. İsteğe bağlı olarak etli veya az yağlı bir sebze yemeği yanında yoğurt ve bol salata ayrıca 1-2 dilim tahıllı ekmekle ideal bir öğle yemeği mönüsü oluşturabilirsiniz. İkindi öğünü çok önemli çünkü öğlen ve akşam yemeği arasında geçen zaman kış mevsimine oranla daha uzun. Bu süre içerisinde bir karbonhidrat bir de protein kaynağı içeren bir mönü olmalı. Simit-peynir veya süt meyve veya yağsız bir tost yanında bitki çayı tercih edilebilir. Akşam yemekleri kışa oranla daha geç bir saatte tüketileceği için ızgara tavuk balık yanında yine bir zeytinyağlı sebze veya baklagiller tüketilebilir. Gece öğünde son olarak meyve tercih edilmelidir. Mide sorunu olmayanlar kabuklu tüketilebilen meyveleri kabuklu tüketerek aldıkları posa miktarını arttırabilirler. Tüm gün boyunca ana hatlarıyla bu kurallar çerçevesinde beslendiğimizde hem sağlıklı hem de formda bir yaz sezonu bizleri bekliyor olacak. (0252) 612 11 38- 0252 282 05 45