Cinsellikten korkan ve ilişkiye girmemek için elinden geleni yapan kadınlar vajinismusun hakimiyeti altındadır. Bu sorunu yaşayanlar diğer insanlar gibi cinsel istek duyar ancak bunu hayata geçiremez. Kadınların yüzde 1'inde görülen hastalık tedavi edilebilir....
Merhaba, ben 5 aylık evliyim. 2 yıl çocuk düşünmüyoruz. Eşim korunmak istemiyor. Bana 'Hap kullan' diyor. İşyerlerindeki arkadaşlarım 'Hap kullanma, yumurtalıklarında tembellik olur' diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olur musunuz? Doğum kontrolü amacıyla kullanılan ilaçlar, jinekolojik muayene sonrası ve doktor önerisi ile alındığında herhangi bir sorun oluşturmaz ve rahatlıkla kullanılabilir. Doğum kontrol hapları en etkin koruma yöntemlerinden biridir. Ancak bu hapları muayene olmadan eczanelerden rastgele alırsanız sorunlar yaşanabilir.
* 2 yıllık evliyim ancak ağrılar ve korku yüzünden hiç ilişkiye giremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevabınız için teşekkürler? Bazı evliliklerde kadının cinsel ilişki sırasında korku, ağrı ve panik yaşayıp bunu engellemesine vajinismus adı verilir. Vajinanın dış kısmında yeralan kaslarda, penis, parmak, tampon ya da muayene spekulumu yerleştirme esnasında meydana gelen istemsiz kasılmalar şeklinde görülür. Bazı vakalarda vajinismus cinsel ilişkiyi mümkün kılamayacak kadar ağırdır. Muayene esnasında dahi kasılmalar meydana geldiğinden normal doğum yapmak bile mağdur kadınlar için mümkün olmayabilir. Vajinismus tanısı konulan kadınların çoğu normal kadınlar gibi cinsel istek duyar ve uyarılırlar. Hatta rahatça orgazm da olurlar. Bazı durumlarda vajinismus ilk cinsel deneyimle birlikte ortaya çıkarken bazı kadınlarda tamamen sağlıklı bir cinsel yaşam sonrasında görülübilir. Vajinismus nedenlerinin başında geçmişte yaşanan psikolojik travmaya neden olan cinsel taciz, ağrılı jinekolojik muayene, çok ağrılı ilk cinsel deneyim yer alıyor. Bunların dışında katı dini inançlar ve cinsel eğilimde bozukluklar da vajinismusa yol açabiliyor. Ayrıca endometriozis, kronik enfeksiyonlar, kızlık zarının gergin olması gibi nedenler de vajinismusa yola açabiliyor. Kesin tanı ise ancak kapsamlı bir jinekolojik muayeneden sonra konulabiliyor. Tüm kadınların yüzde 1'inde görülen vajiismus durumunun tedavisi kesinlikle olanaklıdır. Tedavi için öncelikle bir jinekoloji uzmanına başvurmanız gerekir. Jinekolog ya tedavinizi üstlenecek ya da uygun yönlendirmeler yapacaktır.