Bilindiği gibi süt banyosu klasik bir güzellik sırrı. Ancak lavanta, tarçın, yulaf ve banyo tuzlarının sizi güzelleştirmekle kalmayıp rahatlattığını biliyor musunuz?.
Banyo yapmak bir sanat, hatta ritüeldir! Suda vücudumuz temizlenirken ruhumuza döner, huzur buluruz. Sizler için birkaç önerimiz var. Günün ağırlığından arınırken içinize çekeceğiniz bitkisel aromalar sizi rahatlatacak, vücudunuz canlılık ve denge kazanacak. Haydi, vücudunuzu şımartın!
Süt banyoları Süt banyosu klasik bir güzellik sırrı! Kleopatra sütün iyileştirici yönünü keşfettikten sonra, düzenli olarak banyosunu deve sütüyle doldurup teninin pürüzsüz kalmasını sağlardı... Doğal beta hidroksi asitleri içeren süt, yaşlı cildi yenilemekle kalmaz, aynı zamanda yatıştırır. Süt cilde bakım yaparak yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Cilt dışında sütün saça da yararı vardır: süt proteinleri saçı da besleyerek parlaklık kazanmasını sağlar.
Kokulu banyo sütü En kolay tariflerden biri: 2 ölçü süt tozuna 1 ölçü mısır nişastası ve istediğiniz koku yoğunluğuna erişecek kadar öz yağı damlatın. Farklı öz yağları kullanarak deneyimlerinizi artırabilirsiniz!
Bitkisel süt banyosu - 1 fincan mısır nişastası - 2 fincan süt tozu - 2 tatlı kaşığı bitki Bitki karışımınız zevkinize göre tatlı (gül yaprakları, lavanta vb.), ekşi (biberiye, kekik vb.) veya bunların karışımları olabilir. Malzemeleri mutfak robotu ile karıştırın. En son bitki karışımını ekleyin. Sıcak suya 1/2 fincan koyarak banyonuzun keyif yapın.
Tarçın ve yulaflı süt banyosu - 1 fincan süt tozu, - 1/2 fincan soda, - 1/2 fincan yulaf, - 2 kaşık mısır nişastası, - 1 tatlı kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı tarçın. Yine tüm malzemeyi robot veya bir karıştırıcıyla iyice karıştırarak banyonuzda kullanın.
Banyo tuzları Banyo tuzları sodyum karbonat ile yapılır. Sodyum karbonat ılık suyla karıştığında popüler bir ağrı gidericidir. Bunun dışında ana etkileri sert suyu yumuşatmak ve böylece cildinizin kurumasını önlemektir. Banyo tuzlarının son zamanlarda popülaritelerini kaybetmiş olmalarının nedeni kokusuz olmalarından ve köpürmemelerinden kaynaklanıyor. Ancak banyo raflarını ve banyo suyunu renklendirmelerinin yanı sıra faydaları sebebiyle yine de birçok kişi tarafından tercih ediliyor.
Lavantalı banyo tuzu Muslin bir keseye birkaç kaşık magnezyum sülfat, yemek sodası ve lavanta çiçeği katın. Ilık banyo suyunda eriyinceye kadar hafifçe karıştırın.
Kolay ve kokusuz banyo tuzu - 2 fincan magnezyum sülfat - 1/4 fincan yemek sodası - 1/2 fincan iyi iyi çekilmiş deniz tuzu Tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Eğer banyonuzu bitkisel banyo haline getirmek isterseniz karışımın içine zevkinize göre 2 kaşık kokulu bitki atın. Yulaflı banyo tuzu - 2 fincan deniz tuzu - 2 fincan yemek sodası - 1 fincan iyi çekilmiş yulaf - 2 tatlı kaşığı kurutulmuş bitki karışımı Malzemenin tümünü bir karıştırıcı ya da mutfak robotunda iyice karıştırıp banyo suyunuza ekleyin. Köpüklü banyo tuzları Birkaç damla öz yağını 1/2 fincan mısır unuyla karıştırın. 1/2 fincan sitrik asit ve 1 fincan bikarbonat soda ekleyin. Bu karışım suya atıldığında köpürecektir.