Türkiye'de her gün tonlarca yemek çöpe atılıyor. Sadece İstanbul'da yaklaşık 50 bin işyerinden israf edilen yemek miktarı 500 tonu buluyor. TÜRES Gıda Bankası kurarak kalan yemekleri fakirlere dağıtmayı öneriyor....
Türkiye özellikle gıda israfında dünya şampiyonluğunu kimseye kaptırmıyor. Özellikle büfe ve lokantalarda her gece tonlarca yemek çöpe gidiyor. Bu yemeklerin rahatlıkla fakirlere verilebileceği bir sistem kurmanın zor olmadığına değinen TÜ- RES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, ülkemizde yaşanan israfın boyutlarını gözler önüne seriyor.
'Fakirlere verilecek' Bingöl'ün açıklamalarına göre, Türkiye'de yaklaşık 300 bin lokanta bulunuyor. Bunların 50 bini İstanbul'da... Sadece İstanbul'da bir gecede 400-500 ton yemek hiç tüketilmeden çöpe atılıyor. Bunun rakamsal boyutu da milyonlarca YTL'yi buluyor. Çöpe giden yemeklerin kolayca değerlendirilebileceğini söyleyen Bingöl,bir "Gıda Bankası" kurulmasını öneriyor ve "Lokanta işletmecileri artan yemekleri bankaya verebilir. Böylece aç insanlar bu banka aracılığıyla doyar" diyor.