Ayrılmayı kafasına koyan çiftler, çoğunlukla bunu çocuklardan saklamayı tercih eder. Oysa en doğrusu tüm olan biteni anlatmak ve onları da dinlemektir.
Bazen boşanma, evli çiftler için tek çözüm sayılabilir. Ancak, en ufak sorunda boşanmayı bir çözüm olarak görmek de yanlıştır. Evlilik de her kurum gibi zaman zaman aksayabilir. Bu aksaklıklar giderilemez ise boşanma bir çare olabilir, ama aileye bir çocuk katıldıysa boşanma daha sancılı olur. Boşanmanın en sık sebepleri :
* Ekonomik sorunlar * Eşlerin sosyo-kültürel yapı farklılıkları * Cinsel sorunlar * İletişim bozukluğu * Eşlerden birinin ihaneti * Aile içi şiddet
SORUNLU EVLİLİK DAHA KÖTÜ Bu tip sorunlar yaşayan bir çift, çocuklarıyla da sağlıklı ilişkiler kuramaz. Oysa anne-babanın çocuklarına karşı tutarlı, dengeli tutum ve davranışlar sergilemesi gerekir. Sorunlu bir evliliğin, çocuk üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler, bazen boşanmanın çocukta yapacağı etkilerden daha fazla ve yıkıcı olabilir. Buna rağmen hiçbir çocuk anne ve babasının ayrılmasını istemez. Üstelik böyle bir durum, çocuklarda psikolojik sorunlara da yol açabiliyor.
GÜÇLÜ MÜSÜNÜZ? Bazı çocuklar boşanmanın, kendilerinden kaynaklandığını düşünerek, suçluluk hissediyor. Bunun yanında boşanma sırasında anne ve babanın velayet konusunda tartışmaları da çocukları olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukları en aza indirmek için boşanma kararı çok dikkatli alınmalı, yaşanılan sorunların ve mutsuzluğun sebebinin evlilik olduğundan, evliliği kurtarmak için elden gelen her şeyin yapıldığından, boşandıktan sonra ortaya çıkabilecek yeni sorunlarla başa çıkabilecek güçte olduğundan emin olunmalı.