Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Mayıs 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Hayatıma dokunan şarkı
İki yabancı
Adımı unutsalar da şarkılarımı asla...
Hasretim Sarhoş (Aysel Gürel)

Hayatıma dokunan şarkı

Yeni albümü 'Beşinci Sonbahar' ile 5 yıl aradan sonra müzik dünyasına dönen Göktan'la bu süreçte yaşadıklarını ve yeni albümünü konuştuk. Göktan'ın Fransız sevgilisine yazdığı 'İki Yabancı' şarkısının hikayesini onun ağzından dinledik....



Beş yıldır müzik piyasasından uzak kalmamın birçok nedeni var. 2 yıla yakın bir süre yurt dışında kaldım. Sonra tekrar albüm için buraya geldim. Şirketlerle görüşmelerim oldu. Zaten saysanız bir avuç şirket var. Erol Köse'yle sözleşmem bitmişti. Onun dışındaki 1-2 tane firmayla anlaşamadım. Sonuçta albümü kendim yapmaya karar verdim. Ama bu kararı verene kadar epey bir süre geçti.
* Albümümün maddi-manevi her şeyini kendim üstlendim. 40 bin dolar masraf yaptım bu albüme... Bir taraftan da avantajlı oldu. Söylemek istediğim şarkıları söyledim. Herhangi bir prodüktörün etkisinde ve direktifinde kalmadım. Repertuvarı kendim oluşturduğum için rahat oldu. İnanılmaz bir özgürlük tanıyor.

Artık kolay
* Albüm yapmak artık daha kolay zaten. 90'lı yıllardaki gibi prodüktörlere ihtiyaç yok. O yıllarda bir sanatçı çıkıp kendi albümünü yapamazdı ama 2008 yılında kendim yapabildim. Albümü bitirdikten sonra Yüksel Aman'la tanıştım. Atlas Müzik kuruldu ve ilk benim albümüm çıktı.
* Aysel Gürel'in hayattayken yazdığı bestelenmiş son bestesi 'Hasretim Sarhoş' albümümde yer aldı. Aysel Gürel, şarkının sözlerini bana ilk verdiği gün besteledim. Hatta şarkının sözleri o kadar güzeldi ki, besteyi Aysel Gürel'e telefonda dinlettim. Telefonu sehpanın üzerine koyup, besteyi çaldım. O da çok beğenmişti. Prensipli olmasına rağmen albümü kendim yaptığımı bildiği için tek kuruş talebi olmadı benden.
* Aysel Gürel'in tek bir şarkısı var gibi gözüküyor albümde ama bana katkısı çok büyüktür. Bütün fikirlerini direkt olarak söyleyen biri olduğu için albümümle ilgili her konuda fikrine danışırdım. Ki ben normalde müzikle profesyonel olarak uğraşan insanların fikirlerini hiç önemsemem. Önemli olan dinleyicidir benim için. Ama Aysel Gürel bir istisnaydı. Çok önemli bir değerdi benim için. 5-6 yıl önce bir kokteylde tanışmıştık. O herkesin bildiği 'Çılgın Aysel'in dışında çok derin bir tarafı vardı. O sustuğu zaman kendi sesim bile bana yabancı geliyordu. Tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum.

'Müzik benim yaşam tarzım'
* Albüm satmıyor diye albüm yapmamak bana doğru gelmiyor. Dinleyiciyi, interneti, bir şeyleri suçlayıp, küskünlüğe giremem. Çünkü üretmek durumundayım. İnandığım müziği yapmaya devam edeceğim.
* Müzik sektöründeki yanlış uygulamaların değişmesi için zamana ihtiyacımız var. Ancak bu süreçte üretmeyi durduramayız. Kimden öç alacağız, dinleyicimizden mi? Hep beraber bekleyip göreceğiz. Böyle gitmeyeceğinden eminim.

Türkiye'de şans faktörü önemli
* Bizim coğrafyadan dışarı çıktığınız zaman nitelik önem kazanıyor. Burada şans faktörü daha ağır basıyor. Bir de gazetecilerle, kanallarla ilişkiler çok önemli. Bu ilişkileri düzenlemek için şu ana kadar hiçbir şey yapmamıştım. Ben sanıyordum ki, albümü yapınca her şey bitecek. Ama tanıtım yani promosyon da çok zormuş.
* Müzik bir duruştur, bir yaşam biçimidir. Ben de bu yaşam biçimini seviyorum. Dizi oyunculuğu için teklifler çok oldu. Ama kendini içinde hissedeceğim bir projeyle karşılaşmadım. Aslında benim gönlümde iyi sinema filminde oynamak yatıyor. Çok doğru bir projede tabii ki rol almak istiyorum. Böyle bir heves içinde değilim ama neden olmasın?

Benim şarkım
* 'Her Yanım Ayrılık' şarkısıyla çıkış yaptım. İkinci klip için ise internet sitelerinde oylama yaptık. Herhalde 'İki Yabancı' olacak. Belki de 'Dolunay'a çekeriz...
* 'İki Yabancı', benim hayatıma gerçekten dokunmuş bir aşk hikayesinin şarkısıdır bu. Sevgilimden ayrıldıktan sonra bir yaz yağmurunda yazdığım bir şarkı bu... Her şeyiyle benim bir şarkım. Tutar tutmaz gibi bir kaygım olmadan yer verdim albümde bu şarkıya. Ayrıldıktan sonra Fransız sevgilim de İstanbul'a gelmişti. Bu şarkıdan ona bahsettim ve bir bölümünde Fransızca şiir okumasını istedim. Şarkının sözleri önce İngilizce'ye sonra Fransızca'ya çevrildi. Gerçekten farklı bir tadı oldu.
* Uzun süren bir aşk hikayesiydi. Ancak dil ve kültür farklılığı çok zorluyor. Biz de birbirimize çok aşık olmamıza rağmen yürütemedik ve ayrıldık. 'Taşıyıcı anne' dedikoduları bu süreçte çıktı. Asla taşıyıcı anne falan girmedi hayatımıza. Ben sadece kendi dilimi konuşan bir evlat sahibi olmak istediğimi söyledim. Sonuçta farklılıklarımız yüzünden ayrıldık. Bütün bu duygular ve yaşadıklarım 'İki Yabancı' şarkısını ortaya çıkardı.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yasak aşk peşinde!En güzel destek
Yıllara meydan okuyunDaha sıkı kalçalar...
Diyet ve egzersiz önemliÇocuklarda 'depresyon'
Hormon tedavisi kurtarırMastürbasyon kadına da...
Türkiye'de ilk defa 'ayurveda'Kuklalar, çocukların sesi...
İngilizce öğrenmenin...Sertifikalı masözlük ve...
Aşk mesajlarıGünün mönüsü
Takvimin bugünüÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servis
GÜNCEL
En En küçük mahkumlar!
39 çocuk, anneleriyle aynı kaderi paylaşıyor Bakırköy Cezaevi'nde. En...
Numunelik skandal
29 yıl sonra bıçak
Duvar delen soygun
Baharın neşesi
Emekli albaydan şaka rötarı!
Ölümü de yük oldu!
SPOR
Polat Polat Kezman'ı istiyor
G.Saray'ın Başkanı, yeni hoca belli olduktan sonra Kezman konusunda...
Para için Zico ile yola devam
Sheva Fener'e doğru
Laudrup'a hücum
Beşiktaş'ı ben yaktım
Gidecekler belli oldu
Anadolu kapışıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Çok Bulutlu 17°C 5°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 12°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 15°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 25°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.896,170 D:% -1,29
DOLAR S: 1,261 D:% -0,12
EURO S: 1,964 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi