Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Nisan 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Yıllara meydan okuyun
Tasarımcı gençler yarışıyor
Kahve keyfini katlayın
Tergan çantada X Large modası
3 gün boyunca indirimli
Büyük aşklara

Yıllara meydan okuyun

Genç ve diri görünmek kuşkusuz her kadının hayali... Özellikle 30'dan sonra ortaya çıkmaya başlayan kırışıklık ve sarkmalar kabusunuz olmasın. İşte sizi her dem taze tutacak gençlik sırları.



Hemen hemen tüm kadınlar genç kalmak için birçok yönteme başvurur. Peki yaşlanma ile ilgili ne kadar bilgimiz var ve ne yaparsak yaşlanmayı yavaşlatabiliriz? İşte bu soruları branşında uzman olmuş, yaklaşık 20 yıldır Bağdat Caddesi'nde Esteplast Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde hizmet veren Opr. Dr. A.Fevzi Yavaş'a sorduk. Bir dönem televizyonda büyük ilgi gören "Bambaşka Biri" adlı kadın programında Fazilet Dünüroğlu'nu uyguladığı estetiklerin ardından en az 20 yaş gençleştiren ünlü estetik uzmanı, kadınların kabusu haline gelen yaşlanmayla ilgili çok çarpıcı örnekler verdi... İşte ünlülerin kapısından ayrılmadığı Yavaş ve engin tecrübesiyle yaşlılık..

Yüzdeki yaşlanma belirtileri ne zaman başlar?
Yaşlanma belirtileri 30-40 yaşları arasında burun yanak çizgilerinin yavaş yavaş belirginleşmesi ve göz kapaklarında ince kırışıklıklar ortaya çıkmasıyla başlar. 40-50 yaşlar arasında burun yanak çizgileri iyice derinleşir, göz kapaklarındaki kırışıklıklarında artış ile beraber sarkmalar oluşur. Ayrıca alın ve kaz ayakları çizgileri ortaya çıkar. 50 yaşından sonra cildimizdeki kolajen yapı azalmaya yağ ve kas dokusunda atrofi (çekilmeyle) birlikte yüz kırışıklıkları derinleşir ve boyun ve yüz de sarkmalar oluşur.

Yaşlanma belirtilerini hızlandıran etkenler nelerdir ?
Öncelikle genetik etkenler yani ailesel yükümlülükler, kişinin yaşadığı emasyonel stresler, sigara, alkol, kötü beslenme alışkanlıkları, güneş,s ık kilo alıp vermek gibi nedenler yaşlanmayı hızlandıran etkenlerin başında gelir.

NEŞTERSİZ YÖNTEMLER
Yüzdeki cilt kırışıklıklarının düzeltilmesinde estetik ameliyatların dışında ne tür tedaviler uygulanıyor ?
Estetik cerrahi operasyonlarının bilinen zorlukları nedeniyle bilhassa yeni oluşmaya başlayan kırışıklıkların tedavisinde basit, ekonomik ve hızlı sonuç alınan Botox ,dolgu maddeleri, lazer ve peeling tercih edilen yöntemlerin başlıcalarıdır.

Dolgu maddeleriyle geçici gençlik sağlanıyor ve genellikle 3 ya da 6 ayda bir tekrarlanması gerekiyor, bunları kalıcı olarak kullanmak mümkün mü?
Dolgu maddeleri kalıcılık süresi açısından çok çeşitlilik gösterir. Bu maddelerin kalıcılığı açısından kısa süreli (3-9 ay), orta ve uzun etkili (1-5 yıl), kalıcı maddeler diye sınıflandırılabilir. Teknolojinin önlenemez yükselişiyle günümüzde öğle arası estetik molalarıyla yarım saat gibi kısa sürede daha genç kalmak mümkün.

Kaç yaş gençleşme sağlıyor?
Kişideki problemin derecesi ile yakından ilgilidir. Eğer problem başlangıç seviyesinde ise doğru endikasyon ve doğru dolgu maddesi seçimi ile 3-5 yıl gibi gençleşme sağlanır. Üzerinde durulması gereken önemli bir konu da bu maddeleri uygulayan hekim seçimi olmalıdır. Zira son yıllarda hiçbir estetik cerrahi eğitimi olmayan kişilerce yapılan uygulamalarla ciddi sıkıntılara yol açmaktadır.

BOTOX MUCİZESİ
Hangi bölgelere öneriyorsunuz, botoks ya da diğer dolgu maddelerinin uygulanabildiği tüm bölgelerde etkisini gösteriyor mu?
Burun yanak çizgisi, alın ve iki kaş arası derin çizgileri, dudak alt köşeleri, kaz ayakları, bazı akne ve yara sekellerinde, burun estetiği sonrası oluşan küçük deformitelerin düzeltilmesinde uygulanabilir. Aslında dolgu maddeleri ile botox'un etki mekanizması çok farklıdır. Botox dolgu maddelerinin aksine ciltteki çizgilerin hemen altında tutunduğu kas yapılarının paralize (felç) edilmesi ile kırışıklıkların giderilmesi mantığına dayanır. Bu yüzden Botox daha çok statik mimik kaslarının olduğu bölgelere uygulanması doğru olur. Aksi takdirde ciddi hasarların yanı sıra mimiksiz yüz (Frozen Face) denilen durumla karşılaşılabilir.

Uygulama sonrasında hemen sonuç alınabiliyor mu?
Hemen görülmeye başlar; fakat en iyi sonuç 3 haftadan sonra olur. 3 ay sonunda hasta yeniden değerlendirilir bir kez daha rötuş amaçlı repetasyon yapılırsa sonuç mükemmele yakın olur.

Herhangi bir yan etkisi olabilir mi? Dudağa yapıldığında öpüşmeyi engelliyor mu, his kaybı yaratıyor mu, ya da salyalara hakim olamama gibi bir durum ortaya çıkabiliyor mu?
Eğer derinin yüzeysel katına yapılırsa kibrit çöpü gibi şişlikler oluşabilir. Tecrübeli bir hekim subdermal dokunun hemen altına yaparsa hiçbir sorunla karşılaşmaz. Dudak uygulamalarında his kaybı ya da salyalara hakim olamama durumuyla karşılaşılmaz.

Derin kırışıklar da dolgu maddeleri ile düzeltilebilir mi?
Düzeltilebilir. Sonuçları da mükemmel.

Yüz için birden fazla dolgu maddesi kullanmak daha mı avantajlı? Öyle bir saptanmış avantajı yoktur. Fakat Botox uygulamaları ile aynı anda kombine tedaviler yapılabilir.

Sizce erkekler için de cazip mi?
Elbette cazip. Erkek hastalarımız var.
(0216) 386 99 11 www.esteplast.com




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yeşil cinsellikCan'dan anılar
Örnek vermek için örnek olunDoktorunuz sizsiniz!
Boşanmak da bir çözümTedbiri elden bırakmayın
İlişki için doğru zamanı...Koyu renklerden kaçının
Ağırlık kel yapıyor...Çocuklar ishalden ölüyor
Ağız kanserini bilmiyoruzAşk mesajları
Günün mönüsüÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Acil servis
GÜNCEL
Yüreği Yüreği yangın yeri
Kızını hayattan kopartan sürücü 3 ay sonra serbest kalınca, soluğu...
Ekmek yoksa zehir yesinler
Tabanca olmadı bıcak
'Cahiliye dönemi'
Çatıda can pazarı
Dedeler koğuşunda
Bir taşla 10 kuş vurdular...
SPOR
Yıldırım Yıldırım operasyon
Sarı-Lacivertli yönetim, Maldonado'yu göndererek Gilberto Silva'yı...
Fener tek yumruk
Lincoln'e 5 milyon €
Çıldırma günü 11 Mayıs olacak
Şifo kriz yarattı
Sırada Biscan var
Cernat seferberliği
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Çok Bulutlu 18°C 6°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 20°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 13°C 
ADANA Çok Bulutlu 25°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.054,480 D:% -1,28
DOLAR S: 1,287 D:% 0,63
EURO S: 2,004 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu