Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini istiyorsanız, her öğün neler yediği ile yakından ilgilenmeniz gerekiyor. Böylece hangi besinleri ne ölçüde tükettiğini bilebilirsiniz....
1-6 yaş grubu çocukların beslenmesinde yer alan 5 temel besin grubu belli bir plan içinde çocuğa verilmelidir. Sağlıklı beslenme ancak bu grupların düzenli tüketilmesiyle sağlanabilir.
Yeterli ve dengeli Yukarıda ana hatlarıyla tarif etmeye çalıştığımız yiyecekleri önce guruplandırdık, bu grupları mutfak alışkanlıklarımız ve yaşam şartlarımız doğrultusunda aşağıdaki gibi planlamaya çalışırsak çocuklarımız için yeterli ve dengeli, zamana yayılmış, hatta her öğün olabildiğince kendi arasında dengelenebilmiş bir menü haline gelebilir.
Öğünleri takip edin Sabah ,öğle ve akşam gibi ana öğünler atlanmamalıdır. Çeşitli sebeplerden (özellikle çocuk gözetimimiz altında değilse yani beslenmesinin bazı öğünlerine müdahele edemiyorsak sorgulama yöntemi ile çocuğun okul veya yuva gibi kurumda eksik tükettiğini düşündüğümüz yiyecek gurubunun tamamlamasını sağlamanın da iyi bir yöntem olduğu unutulmamamalı) dolayı ana öğünlerde alınamaması ihtimaline karşı eksik olabilecek bazı besin veya besin guruplarını 1-2 ara öğün oluşturularak günü bitirmeliyiz. Yiyecek hazırlamada özen göstermemiz gereken kuralları ise şöyle sıralayabiliriz: Yiyecek hazırlama ve pişirme işlemi öncesi temizlik kurallarına uyulmalıdır. Pişirme tekniği olarak kızartmalardan uzak durulmalıdır. Bunun yerine haşlama, ızgara, fırında ve buharda pişirme yöntemi tercih edilmelidir. Mümkün olduğunca yiyeceğin görünümünün hoş olması ve kokusunu makul olması sağlanmalıdır. Aşırı sıcak ve soğuk olmamasına özen gösterilmelidir.