YOĞURT: * 100 ml süt * 1 çay kaşığı yoğurt mayası Süt kaynatılır, ılınınca 1 çay kaşığı yoğurt mayası eklenir. Üzeri örtülerek oda ısısında 3-4 saat mayalanır. Daha sonra tuttuğunda buzdolabına kaldırılır.
MUHALLEBİ: * 1 tatlı kaşığı pirinç unu * 1 tatlı kaşığı şeker Süt temiz bir kaba konur, pirinç unu ilave edilir kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şekeri ilave edilir.
SEBZE ÇORBASI: * Yarım küçük boy havuç * Yarım orta boy patates * Yarım orta boy domates * 1 tatlı kaşığı mercimek, pirinç veya bulgur * 1 tatlı kaşığı zeytin yağ Sebzeler iyice yıkanır, doğranır, tüm malzemelerle pişirilir, yağ yakılmadan konur. Piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. İçine kıyma da eklenebilir. Ama yaşına kadar tuz eklenmeyeceği unutulmamalıdır. Yoğurtla terbiye yapılarak besin değeri biraz daha artırılabilir.
ACISIZ TARHANA ÇORBASI * 1 yemek kaşığı kuru tarhana * 1 tatlı kaşığı zeytin yağ Kuru tarhana bir kapta ıslatılır. Yarım bardak su ile içine yağ ilave edilir, pişirirken patates, havuç, kabak rendelenebilir.
KÖFTE: 30 gr yağsız iyi çekilmiş kıyma Ekmek içi veya pirinç Az miktarda maydanoz * Islatılan ekmek içi ve maydanozla kıyma yoğrulur veya ekmek içi yerine pirinç konarak yoğrulur. Sulu köfte şeklinde pişirilir. Tuz eklenmez.