Baharda mini şortlar, etekler en önemlisi de bikini, mayo giyme hayali kuruyor ancak selülit korkusu taşıyorsanız işte altın değerinde öneriler.
Yıllarca Amerika'da alanında uzmanlaşan ve Microsurgery dergisinde hekim olarak editörlük yapan Femme Plast'ın sahibi Op. Dr. İbrahim Aşkar, bugün sizlere birçok kadının kâbusu olan selülitlerle nasıl savaşacağını özetliyor. Özellikle bahar ayı yaklaştıkça kilolu kadınların kâbusu olan selülitten nasıl kurtulacaklarını anlatan ünlü estetik uzmanı Aşkar, sorunlarla yüzleşmeyi tavsiye ediyor.
Bir nevi hastalıktır Selülitin bilimsel adı hidrolipodistrofi olup, bir nevi hastalıktır. Uzun yıllar yaşlanmayla beraber kadınlarda ortaya çıkan bu durum için kader olarak kabullenme sözkonusuydu. Ancak son 20 yıldır bu konuda araştırma ve çalışmalar yapılmış ve tedaviler üretilmiştir. Cildinizi parmaklarınız arasında sıkıştırarak deride oluşan girinti çıkıntı şeklindeki dalgalanmalara bakarak, sizde selülit olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kalça, popo, bacaklar, dizlerin iç kısmı, seyrek de olsa karında da görülmektedir. Diyet veya zayıflama ile selülit geçmez. O halde zayıf kadınlarda da görüldüğü ortadadır. Selülitin başlıca iki etkeni vardır: Bunlardan biri yağ dokusunun destek sistemi olan bağ dokusunun (fibröz septaların) sertleşmesidir. Diğer etken ise yağ dokusunun derinin alt kısmında çıkıntı oluşturmasıdır. Bu çıkıntılar ise çukurlaşmayı arttırarak görünümü daha da kötüleştirmektedir. Bol bol su için Selülitin tedavisinde uygulanacak diyet ise bol su tüketilmesi; tuz fazla kullanılmaması; deniz ürünleri, beyaz et ve yumurtadan zengin diyetle protein açısından zengin yiyecek tüketilmesi; proteinler ödemi önleyerek, selüliti azaltır. Hamur işi, tatlı ve alkol kullanılmamalıdır. Yüzme ve tempolu yürüyüş gibi aktiviteler ve jimnastik selülite karşı en etkili olan sporlardır. Bunun dışında ağır da olsa vücudun belirli bir yerini çalıştıran sporlar faydalı olmaz. Sık sık kilo alıp vermek şişmanlık yada obezite denilen hastalığın bir başka şeklidir. Bin 500 kalori Kilomuzu korumak için günlük 1500 kalori miktarı gözetilmeli, yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi sporlar yapılmalı, vitamin ve mineral ihtiyaçları alınmalıdır. Özellikle A ve E vitamini derinin yenilenmesi için önemli olup, magnezyum, çinko, fosfor ve silisyum ise doku yapımında etkili minerallerdir. Dolaşımdaki fazla suyun atımında doğal diüretikler olan turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav faydalıdır. Ancak yine hepsinden yeteri derecede almak önemli olanıdır. Hangisi olursa olsun fazlası zarar. Üç beyazdan (un, şeker ve tuz) alkol, sigara, demli çay, kahve, çikolota ve kızartmadan uzak durunuz. Ciltte özellikle sorunlu yerleri masaj eldiveni ve sıcak ve soğuk duşlarla kan dolaşımını arttırmak faydalıdır. Bilinçli olan her kadın için selülitle baş etmek zor değildir. Ancak kişi uzun süreli bir tedavi gerektirdiğinin farkında olarak tedaviye başlamalıdır. www. femmeplast. com