Kalp hastalığı riskinden korunmak için diyetle alınan yağ türlerinin belirli dengelerde olması önerilmektedir. Bunun için:
* Kırmızı et yerine tavuk, balık, hindi eti daha çok tercih edilmelidir.
* Haftada mutlaka 1-2 porsiyon balık tüketilmelidir.
* Etli yemeklere ayrıca yağ konulmamalıdır.
* Yemeklerde katı yağ yerine sıvı yağ kullanılmalı ve mümkün olduğu kadar da azaltılmalıdır.
* Kolesterol içeriği nedeniyle haftada 3 yumurta yenilmelidir.
* Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, vb) ile sosis, salam, sucuk tüketmekten kaçınılmalıdır.*Kuyruk yağı, margarin, tereyağı kullanmamaya çalışılmalıdır.
* Yemek pişirken kızartma, kavurma yerine ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmeye özen gösterilmelidir.