Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Mart 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Rahatça öpüşüp koklaşmalıyız!..
Gürgen artık kadını anladı!

Rahatça öpüşüp koklaşmalıyız!..

Plajda' filmiyle bir kez daha oyunculuğunu konuşturan Gürgen Öz, sevgi aşkın rahatça yaşanmasını savunuyor. Gürgen'e göre asıl özgürlük bu....



Oyuncu Gürgen Öz'le; yeni filmi, TV programı, hayalleri, aşk ve ilişkiler hakkında konuştuk.

* Plajda filmi; ilk kez teklif edildiğinde 3 ay bu filmde rol almayı kabul etmedim. Senaryodan memnun değildim. Senaryo tamamen değişince ve filmde Sarp Apak gibi başarılı isimlerin olduğunu duyunca Plajda filminde rol almayı kabul ettim. Ayrıca filmin içinde dramatik unsurların da olması beni cezbetti.

SENARYO DEĞİŞTİ!

*
Film; sadece komedi filmi olarak algılanmamalı. Gerçek bir hikayesi var Plajda'nın. Ancak bu dramatik yan, kurguda bozulmuş. Ama bu da tabii işin her zaman var olan bir tarafı. Her yaptığımız işten sonra, "Daha iyisi olabilir" diye düşünüyoruz.

* Huysuz Virjin'e bir dönem getirilen ekran yasağı bence çok ayıp bir şey. Çünkü Huysuz Virjin bence büyük bir usta. Bir karakteri o kadar yıl canlandırmak çok zor bir iş. Bu zihniyet çok hoş değil. Türk halkı onu kabul etmiş. Bu yapılan her şeyden önce halka saygısızlıktır. Oyunculukta bunlar sözkonusu değil. Her role girilebilir bir oyuncu.

* Bir filme ya da oyuncuya eleştiri yapmak bu kadar kolay olmamalı. Beni de eleştiren insanlar oluyor ama kişisel olan yorumları ciddiye almıyorum.

'RECEP İVEDİK'E ÇOK GÜLDÜM'

*
Recep İvedik'e eleştiriler yapılıyor ancak Şahan Gökbakar, bunun bir sanat filmi olduğunu iddia etmiyor. Şahan, eğlendirmek gibi bir amaç taşıyor ve bunu başarıyor. Argoyu yer yer kullandığı doğru ama düşünülürse argo; günlük hayatımızın içerisinde zaten var. Argoyu kullanmak bir seçimdir ama öte yandan Recep İvedik'te çok zekice yapılan espriler de var. Ayrıca Recep İvedik de çok da fazla popo yok. Oradan vurmaya çalışmamış. Şahan, Recep İvedik karakterini çok iyi oynamış. Bu kadar gerçekçi oynarken o kadar kıl yapıştırmak olayın inandırıcılığını kaybettiriyor. Şahan, sadece sakal bıraksa bile Recep İvedik karakterini yansıtırdı. Fazla kıllı tüylü olması ise amatörce işin abartılması gibi geldi bana.

'SORUNSUZ AYRILDIM'

*
Doğaçlama yapmayı seviyorum ama sinema filmlerinde bunu yapıp yapmayacağım yönetmenine göre değişiyor. Plajda filminde Sarp Apak'la çok doğaçlama yaptık, serbest bırakıldık. Hiçbir sorun olmadı. Ama başka bir filmdir, senaryonun dışına çıkılınca anlam kaybolur o zaman senaryoya uyarım.

* Gülse Birsel senaryonun dışına çıkılmasını istemiyor. O da haklı çünkü zaten senaryo komik. Ben de bana yazılanı oynadım. Hikayesi olduğunu düşünmedim Avrupa Yakası'nda canlandırdığım karakterin. Keyif almadım ve bu nedenle de seyirciye keyif veremedim. Ayrılma isteğimi Gülse anlayışla karşıladı.

'OKAN BAYÜLGEN BİR USTADIR'

*
Okan Bayülgen'in Makine'sinde ayrı bir yere oturdum. Okan'la çalışmak çok büyük bir deneyim. Oyunculuk, programcılık ve canlı yayın adına çok şey öğrendim.

* Kanal 1'de ekrana gelen 'Ateş Böceği' isimli programımın formatı birkaç bölüm sonra değişiyor. Seksi İngiliz şovları tadında olacak. Programa katılan tüm konuklar, dürüstçe ilişkilerden konuşacak. Bu ilişkilerin bu kadar dürüstçe konuşulmasının nedeni ise günümüz ilişkileri.

* Şimdi eski romantizme gerek yok. Çok sert ve cesurca ilişkileri irdelemek istiyoruz ilişkileri. Kadın-erkek ilişkileri benim de çok kafayı taktığım bir şeydir. En zengin, en zengin adamından en güzel kadınına kadar herkes takık bu konuya aslında. İşte bu konu; benim programımda tüm çıplaklığıyla irdelenecek.

'İLİŞKİLERE TAKIĞIM'

*
İlişkiler, cinsellik artık çok gerçek ve romantizm kaybolmuş durumda. 90'larda daha kapalıydık, daha ayıptı, daha zordu ilişki. Günümüz gençlerinin dilinden konuşuyoruz programda. Çünkü hepimiz ilişkiyle ilgili bir yerlere takığız. Bunu en zengin, en yakışıklı en güzel kadın bile düşünüyor. Herkesin derdi bu.

* Çok mutlu değilsem parası ve şöhreti çok önemli değil benim için. Tabii ki şöhreti çok seviyorum. Ama ben oyunculuğumla şöhret olmayı istiyorum. Yoksa yaşadığım ilişkilerle değil!

* İlginin üzerinde olmasını seviyorum. Oyunculuk demek ne demek kendini seyrettirmektir. Ama parası çok diye, mutsuz olacağım bir iş yapmam.

'REKLAM ANLAŞMASI YAPTIM'

*
Knorr firmasına internet üzerinden 1 yıl boyunca reklam yapacağım. www.cabukcorba.com internet adresinde; çok güzel skeçlere imza atıyorum.

* Yazın New York'ta ünlü yönetmen Paxton Winters'la çalışacağım. Burada çekeceğim işi ANS yapacak ve bu iş Türkiye'de yayınlanacak. Herkes, farklı bir Gürgen Öz'ü görecek.

* Yakışıklı, komik veya yetenekli olmak yeterli değil. Sevilmeniz, popüler olmanız projeyle de alakalı. Popüler bir projedir siz de popüler olursanız ya da popüleer bir projedir siz yeteneklisinizdir ama ışımazsınız. Bu tamamen değişen psikoljik algılar üzerine kurulu.

NEVROTİK TİPLER!

*
Her şeyin bir zamanı var. Doğru zaman ve doğru bir projede yer alınmalı. Ben tabii ki; komedi dışında da farklı rollerde oynamak istiyorum. Ama hiçbir zaman da komedi oynuyorum diye bir derdim yok. Ben güleyim izleyiciler gülsün, ne var ki bunda?

* Hırslı değilim ama sürekli bir şeyleri hayal ederek yaşamaktan ve plan yapmaktan çok mutlu oluyorum.

* 1 yıllık ilişkim yeni bitti. Bu süre boyunca hiçbir magazin programında ya da gazetede sevgilimle yer almadım. Bir şekilde ortaya çıkmak isterseniz çıkarsanız.

* Nevrotik durumlu tipler var! Bir filmde oynayıp kendini ünlü sanan insanlar bunlar. Neticede; bizim işin bir getirisidir bu magazin olayları. Ama farkındalığınızı kaybetmezsiniz sorun yaşamazsınız.

* Geceleri dışarı çıkmıyorum, bu yüzden özel hayatımla gündeme gelmiyorum. Lucca'ya gidip 3 saat gazeteci bekleyenler var. Ben bu tarz şeylerden hoşlanmıyorum.


Özge Gürcan

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sanal dünya mahkumlarıDefilede izdiham
Uzun 'ince' bir hastalıkGönülden kazandım
87 yıldır yüreğimizden...Şarkıların profesörü
Güçlü Oğlak, aşk insanı'Yoncimikler'in geliri şehitlere
Tasarımcı değil 'şarkıcı' Kemal!Gökkuşağı rengi sarsın...
Şenlik başlıyor!Teknolojiye her saat 660...
GÜNCEL
Yaz Yaz kavuracak
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık cehennem gibi bir...
Hainlerin bittiği an!
Kadına terör gölgesi...
Ahmet Özal gözaltında
Kardelenler çığ gibi büyüyor
Çekiçli ölüm
Uyurçizer Picasso
SPOR
Aslanlar Aslanlar gibi döndü
Cimbom, son 11 haftada bileği bükülmeyen Kayseri karşısında kendini...
Şampiyon biziz
En zor mücadelemizdi
Sevilla'yı unutun
Kazanmaya devam
Hafife almayın
5 yıldızlı Belediye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 15°C 8°C 
ANKARA Az Bulutlu 20°C 8°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 15°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 25°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.537,220 D:% -2,32
DOLAR S: 1,240 D:% 1,81
EURO S: 1,905 D:% 1,90
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu