Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Mart 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Süper Lig panoraması
Son 21 yılın en kısır haftası!

Süper Lig panoraması



Gol krallığı
11 GOL:
Semih (F.Bahçe), Gökdeniz (Trabzonspor), De Nigris (Ankaraspor), Gökhan Ünal (Kayserispor)
10 GOL: Nonda (G.Saray), M.Yıldız (Sivasspor), Holosko (Beşiktaş)
9 GOL: Alex (F.Bahçe), Umut (Trabzonspor), Ümit Karan (G.Saray)
8 GOL: Muhammed Ali (Sivasspor), Bobo, Mert Nobre (Beşiktaş), Hakan Şükür (Galatasaray), Deivid (Fenerbahçe)
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Mehmet Çakır, Okan (Gençlerbirliği)

Haftanın takımı
Beşiktaş

Beşiktaş kendisi için çok kritik olan bir karşılaşmayı kazanarak 137 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Siyah- Beyazlı takım, G.Saray karşısında akıllı ve disiplinli bir oyun anlayışı sergileyerek haftanın takımı oldu.

Haftanın hakemi
M.Kamil Abitoğlu
Çaykur Rizespor-G.Birliği OFTAŞ maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla iyi anlaştı. Avantaj kurallarını da çok iyi uyguladı.

Haftanın futbolcusu
Nobre (Beşiktaş)
G.Saray'ı boş geçmeyen Mert Nobre attığı golle Kartal'ı liderliğe taşıdı. Siyah-Beyazlı oyuncu belki çok gol kaçırdı ama çalışkanlığı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle haftanın futbolcusu oldu.

Haftanın golü
Konyaspor'un kazandığı serbest atışı kullanan Da Silva yaklaşık 40 metre uzaklıktan sol ayağıyla topa nefis vurarak haftanın en güzel golüne imzasını attı. Bu gol gerçekten şıktı.

Haftanın kare ası
Serdar (F.Bahçe)
Da Silva (Konyaspor)
M.Yıldız (Sivasspor)
Nobre (Beşiktaş)

Haftanın teknik adamı
Bülent Uygun (Sivasspor)

Bursa her takım için zor bir deplasmandır. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun bu maçı kazanmak için her türlü kozunu oynadı. Son dakikalarda atılarak kazanılan golde Uygun'un stratejik emeği fazlaydı.

Haftanın olayı
Beşiktaş 4 yıl aradan sonra lider

Ligde 24. haftanın en önemli olayı Beşiktaş'ın G.Saray'ı 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturması oldu. Siyah-Beyazlı takım 137 hafta sonra yeniden lider olurken zirvedeki şampiyonluk yarışı iyice kızıştı.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Tayfun, Mustafa Keçeli (Trabzonspor), Erkan, Da Silva (Konyaspor), Kerem, Engin (G.Birliği), Evren (Kasımpaşa), Sertan, Cesario (Büyükşehir), Kemal, Kazım (Fenerbahçe), Lamas, İlkem (Ankaragücü), Adem Koçak, Hürriyet, Erhan, Senecky, Bilal (Ankaraspor), Mehmet Çoğum, Bülent, Mehmet Polat, Erdal Güneş (Gaziantespor), Mustafa (Çaykur Rizespor), Petkoviç, Olgay, Kadir, Tozo (Gençlerbirliği OFTAŞ), Engin, Moreira (Denizlispor), Romashenko, Bekir (Bursa), M.Ali, Diallo, Akın (Sivasspor), İbrahim Toraman, İbrahim Kaş (Beşiktaş), Barış, Arda Turan (Galatasaray)
SARI KART CEZALILARI: İlkem (MKE Ankaragücü), Engin (Gençlerbirliği), Hürriyet, Bilal (Ankaraspor), Akın (Sivasspor), Sertan (Büyükşehir)
KIRMIZI KART: Gökdeniz (Trabzonspor)

24. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI

Konya-Trabzon: 1-0, Kasımpaşa-G.Birliği: 0-0, V.Manisa- Büyükşehir: 1-1, Ankaragücü-Fenerbahçe: 0-0, Ankara-G.Antep: 1-1, Kayseri-Denizlispor: 1-1, Ç.Rizespor-OFTAŞ: 0-0, Bursaspor-Sivasspor: 0-1, Beşiktaş-G.Saray: 1-0.

Ceza tahtası
HİKMET KARAMAN
Ankaraspor'un tecrübeli hocası Hikmet Karaman son haftalardaki kötü gidişe hiçbir önlem alamıyor. Takımı G.Antep önünde öne geçmesine rağmen bu skorun korunmamasında taktiksel hataları olduğunu düşünüyoruz.
ZICO
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, son haftalarda takımının kötü sonuçlar almasına yardımcı oluyor. A.Gücü önünde Deivid ve Aurelio'yu ilk 11'de oynatmaması büyük hataydı. Maçı çevirecek hiçbir adım atamayarak büyük tepki aldı.

Kader anı
Ankaragücü-F.Bahçe maçında oyunun son bölümlerinde birden fazla kader anı yaşandı. Ancak en önemlisi 84. dakikada Alex'in kornerinde ceza alanında topa yükselen Yasin'in aşırdığı toptu. Bu top Kezman'ın üzerine düşeceği anda Serkan son anda elini uzatıp topa dokundu. Böylece mutlak bir golü önledi. V.Manisa-Büyükşehir maçının 90. dakikasında Necati boş pozisyondaki Efe'yi kale önünde topla buluşturdu. Efe'nin kafa vuruşunu Ufuk iki hamlede önlemeyi başardı.

Yazarlan ne dedi
BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Ertuğrul Sağlam maç öncesi senaryoyu 10 numara yazmış. Sahanın her metrekaresini daraltarak İbrahim Kaş ve Baki'ye fazla iş düşmemesini sağladı. Holosko gibi bir silahı en iyi şekilde kullandı. Beşiktaş çok iyi bir iş çıkardı. Ama sadece lider oldu şampiyon değil. Şampiyonlukta iddialı olmak istiyorlarsa her maçı bu şekilde oynamaları gerekir.

GALATASARAY
Mustafa DENİZLİ (Milliyet):
G.Saray ciddi bir oyun organizasyonu yapamadı. Cimbom Beşiktaş'ın temposunu düşürmek için topa sahip olacak, ayağa pas yapacak ve oyunu kontrol edecekti. G.Saray'ın Hakan Şükür'le vurduğu bir korner topu, bir de 70'li dakikalarda Sabri'nin kestiği ve Hakan'ın iyi vuramadığı bir pozisyonu var. Gol pozisyonu ise yok. Beşiktaş'ta çok gol kaçırmasına rağmen Nobre ve Holosko Galatasaray defansını resmen hallaç pamuğuna çevirdiler.

FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (Star):
Uğur topla buluştuğunda hem kendini çok zorluyor, hem topla boğuşur gibi görüntüler veriyor. Kezman bu maçta da hiçbir şey yapmadı ve inanılmaz kötü görüntüler verdi. Bu nasıl futbol anlayışıdır ki iki pas yapamıyor. Orta sahada Kemal ve Selçuk verimsiz ayrıca top kayıplarının baş aktörleriydi. Sonuç olarak böylesine tatsız tuzsuz bir maç görmedim.

Can BARTU
(Hürriyet):
F.Bahçe sanki kötü oynamak için özel bir çaba gösteriyor. Takımın lideri denilen Alex kornerleri ve duran topları saymazsan 6 kere topa vurmuş. Oyun kurucu pozisyonundaki bir futbolcu böyle oynar mı? Aurelio ve Deivid niye kenarda oturuyor ? Bunlar dünya yıldızı mı ki yedek bekliyor. Ben uzun süreden beri bu kadar aciz Fenerbahçe seyretmedim. Eğer salı günü İspanya'da Sevilla'ya karşı da böyle oynarlarsa bir facia yaşanır.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Zafere çeyrek varHata kabul etmem!
Cimbom'a aboneyim'11 Servet' krizi!
'10 bin feet'te tur sözüSağlam'dan ince hesaplar
Avrupa artık hayalLigimiz 4 köşe
Uzatmalı derbi Fener'inKaraman gitti Susiç başladı
Elazığ evinde fırsatı teptiBlaze Of Speed favorim
Haber turu
SAKLAMBAÇ
İntikam İntikam peşinde!
İstanbul gecelerinde karşılaşan 2 manken, birbirine girdi. Nilay...
Yüzünüze dikkat
Ayak düşmanı diyabet
Bulgurun faydaları saymakla...
Bir tek Şebnem kalmıştı
Bravo Baba!
Böğürtlenli reçel tarifi...
EKONOMİ
Emlakta Emlakta kaçak patladı
Hesap uzmanlarının gerçekleştirdiği denetimler, emlakta satış...
Mutfaktaki zamlar enflasyonu...
Yastık altından 30 ton çıktı
Dolar 1.23'ün üzerini gördü
Köprülerden geçiş ucuzladı
Petkim için yeşil ışık yandı
İran heyeti doğalgaz...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ANKARA Az Bulutlu 16°C 1°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.343,590 D:% -3,20
DOLAR S: 1,216 D:% 1,08
EURO S: 1,852 D:% 1,56
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku