Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Mart 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Umudun parçası olun
Çocuklar için söyleyecekler
İyileşme oranı çok yüksek

Umudun parçası olun

Kanserli çocukların kemoterapi sürecini geçirecekleri 'Aile Evi' için gönüllüler kolları sıvadı. Siz de onlar için çalışmak istemez misiniz?.



Yüreklerinize dokunan hikayelere seyirci kalmayıp, kanserli çocuklara yardım edebilirsiniz.

Kanserli çocuklar ve ailelerine, gönüllülerden yardım eli uzandı. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), çocukların tedavileri süresince aile ve yakınlarıyla ücretsiz kalabilecekleri bir "Aile Evi" kampanyası başlattı. 1 milyon 200 bin YTL toplamayı hedefleyen gönüllüler, hiçbir karşılık beklemeden gece gündüz çalışıyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören, maddi durumu iyi olmayan kanserli çocuklar için kolları sıvadı. Çocukların, tedavileri süresince aile ve yakınlarıyla ücretsiz kalabilecekleri bir "Aile Evi" kampanyası başlatıldı. Yasal izinleri alınan projenin amacı; maddi sıkıntılar nedeniyle tedavileri aksayan çocukların tedavi sürekliliği sağlayabilecek bir ev kurmak. Cerrahpaşa'da kurulacak olan 'Aile Evi'nde, kanserli çocukların tedavileri için hayati önem taşıyan hijyenik ortam ve hastalıkla mücadelenin en önemli unsuru olan psikolojik destek sağlanacak. Aralarında üniversite öğrencisinden ev hanımına kadar 70 kişinin bulunduğu gönüllü grup, proje için ünlülerin desteğini de aldı.

DESTEK GEREKİYOR

Üniversite hastanesi yakınında bulunan toplam 5 katlı bir binanın satın alınarak onarılması planlanıyor. Kampanya için gerekli olan toplam para ise 1 milyon 200 bin YTL. 'Aile Evi' kampanyasına katkı sağlamak amacıyla, büyük alışveriş merkezlerine tanıtım standı kurulacak, üzerinde çocukların yaptığı resimlerin bulunduğu tişörtler, kupalar bastırılıp satılacak. Kanserli çocukların yaptığı resimler ve profesyonel bir fotoğrafçının gözüyle çektiği fotoğraflar sergilenerek satışa sunulacak. Bunun dışında tanıtım broşürleri, billboardlar kullanılarak kampanya tanıtılacak.

"OYUN DEĞİL, GERÇEK!"

KAÇUV Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız'ın çocuk kanserinde erken teşhisin önemini, hastalıkla mücadele yollarını anlattığı Çocuk Kanseri adını taşıyan kitabın satışından elde edilen gelir de evin kurulması için kullanılacak. "Oyun Değil Gerçek" sloganıyla 2 hafta önce başlatılan kampanya, hasta çocuklar için umut olacak. SPONSORLAR ARANIYOR Kampanyaya katkı sağlayacak sponsorlar aranıyor. 7 yıl önce İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde, hekimler ve hasta yakınlarının bir araya gelmesiyle gönüllülük çerçevesinde kurulan vakfın üyeleri, büyük şirketlerin desteğini sağlamak için şu sıralar harıl harıl çalışıyor.

HER KATTA 3 ODA OLACAK
Proje için alınması planlanan binanın her katında 3 oda ve koridor, her odanın içinde ayrı banyo, tuvalet ve mini buzdolabı bulundurulacak. Aile Evi'nin zemin katında ise yönetim ofisiyle, ortak kullanıma açık mutfak ve oturma odası olacak. Evde, hastanede tedavileri süren 9 hasta ve 9 hasta yakını toplam 18 kişi aynı anda kalabilecek. Hastaneye kemoterapi almak için yatan çocuk yerine; kemoterapi almış, dinlenmek zorunda olan yeni bir hasta konulacak. Konaklayanlar, bu şekilde rotasyona tabi tutulacak. Televizyonlarda yayınlanmaya başlayacak olan kampanya şarkısını Ali ve Aysun Kocatepe besteledi. Ünlü çift, "Umudun şarkısına sen de katıl" adını taşıYan parçayı, büyük bir çocuk korosuyla seslendirecek. Şarkının klibini ise, Böcek Yapım ve ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak üstlendi.

2 BİN YENİ ÇOCUK

Ülkemizde her yıl 2 bin çocuğun kan kanseri, göz, sinir, beyin ve kemik kanserlerine yakalandığını, yüzde 80'inin de tedavi edilebildiğini vurgulayan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gönen Orhan, "Kanserli çocukların annelerinin yüzleri hiç gülmüyor ve çocuklarına ölü diye bakıyorlar. Hayattan kopuyorlar. Kanser eşittir ölüm gibi düşünülüyor hâlâ. Oysa ki, Batı'da nezle ve sıradan bir hastalık muamelesi yapılıyor. Çocukların iyileşme oranları çok yüksek. Bilimsel veriler bunu gösteriyor. Hasta ve yakınlarını moral olarak yükseltmemiz gerekiyor. Bu kampanya için gönüllü anne, abla ve ağabeylerin desteğine ihtiyacımız var" diye konuşuyor.

HİJYENİK BİR ORTAM
Kemoterapi gören çocuğun bağışıklık sisteminin çok zayıfladığını, gribin bile bu dönemde hayati tehlike yaratabileceğini vurgulayan Orhan, "Bu süreçte hijyenik bir ortama çok ihtiyaçları var. Ancak çoğu, akrabalarının yanında, sağlıklı olmayan evlerde geçiriyorlar bu tehlikeli süreci. Kuracağımız 'Aile Evi'nde riskleri ortadan kaldıracağız" diyor.


Pervin METİN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sağırlık tarih oluyorDuyduk duymadık demeyin
Gözlerde şıklık kadar...Gözlerde şıklık kadar...
Kahraman aranıyor...Yerli Cameron Diaz'ın...
Boyun pençesi troid kâbus gibiGerçek hayaller
Minilerde sınır yok!Mutlulukları dört yılda bir
'Farkın'ı ortaya koyduBarış sürprizi
Garantisi gülmekHip Brunch günleri
Herkese 1 litreYoğun istek üzerine
Baba desteği aldıKitap kurdu
Etkinlik takvimiGünün mönüsü
GÜNCEL
Bisküvi Bisküvi gaspına 60 yıl
Adana'da 4 öğrenciden zorla 5 YTL, yarım paket bisküvi ve bir saat...
Bir babanın en zor anı
Doktorun birincilik savaşı
Canavar polise hapis!
Şehir eşkıyası kıskıvrak
Çanakkale sisten geçilmiyor!
Cennetten gelip dolandırdılar
SPOR
Bir Bir daha maç yönetmesin
Resmi internet sitesindeki açıklamada, "Böyle skandal hakemlerle...
Devam sinyali
Kendinize gelin
İnönü'de de yeneriz
Derbi zaferine açık çek
Carlos'a özel bandaj
Trabzon kahroldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 17°C 5°C 
ANKARA Sisli 15°C 1°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 19°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 19°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.776,880 D:% -2,28
DOLAR S: 1,200 D:% 1,74
EURO S: 1,819 D:% 1,93
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku