Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 23 Şubat 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Henüz 15'indeydi!..
Küçük bir kızla flört ediyorlar!

Henüz 15'indeydi!..

Aysel Gürel, hasta yatağındayken yaptığı röportajında bile eğlenceli tavrından ödün vermedi Çılgın Aysel, ölmeden çok kısa bir süre önce bile 'Kendimi 13-15 yaşında hissediyorum' dedi....



Yaptığı şarkılarla hepimizin hayatında izler bırakan Aysel Gürel, hızlı yaşadı 'genç' öldü. Çünkü o, sadece fiziksel olarak yaşandı.
'Firuze', 'Ünzile', 'Sen Ağlama', 'Yalnızca Sitem', 'Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam' gibi çok sayıda önemli şarkılara söz yazarı olarak imza atan Aysel Gürel, geçtiğimiz hafta yumdu gözlerini hayata. 80 yaşında akciğer kanserine yenik düşen 'Çılgın Aysel'; son günlerini Sezen Aksu, VJ Bülent, Nilüfer ile Zerrin Özer gibi çok özel dostları ve kızları Mehtap ve Müjde Ar'la birlikte geçirdi. Erkeklerin yüzde 50'sinin kendisine aşık olduğunu ve üniversitelerde ders olarak okutulduğunu söyleyen Aysel Gürel'le son röportajı Olcay Ünal Sert yaptı.

* Erol Evgin "Şimdilerde genç erkeklerle gezene devrimci deniyor. Onlar devrimciyse Aysel Che Guevara'dır" dedi. Ne hissettiniz?
Erol çok sevgili bir arkadaşım. Politik düşünce olarak Che Guevara gibiyim. Bana iltifat etmiş, üniversite yıllarında sol görüşlü anarşist bir öğrenciydim.

* Pınar Altuğ'a gönderme de var genç sevgilileri olduğu için. Bu anlamda ona "devrimci" diyenler oldu. Çünkü erkek yapınca çapkın, kadın yapınca farklı damga yiyor.
Onu tanımıyorum ama o kızcağız için kötü bir durum.

* Erol Evgin "Şimdilerde genç erkeklerle gezene devrimci deniyor. Onlar devrimciyse Aysel Che Guevara'dır" dedi. Ne hissettiniz?
Erol çok sevgili bir arkadaşım. Politik düşünce olarak Che Guevara gibiyim. Bana iltifat etmiş, üniversite yıllarında sol görüşlü anarşist bir öğrenciydim.

* Pınar Altuğ'a gönderme de var genç sevgilileri olduğu için. Bu anlamda ona "devrimci" diyenler oldu. Çünkü erkek yapınca çapkın, kadın yapınca farklı damga yiyor.
Onu tanımıyorum ama o kızcağız için kötü bir durum.

'ERKEKLERİN YARISI BANA AŞIK'

* Pınar Altuğ mu öncü, siz mi?
Elma ile armut mukayese edilemez! Değerleri benimle aynı olan birisiyle mukayese edilebilirim. Bakalım benim yaşıma gelebilecek mi? Kim bilir belki de Başbakan olur!

* Gönül Yazar'ın da genç sevgilileri oldu. Bu anlamda "Che Guevara" siz misiniz?
Gönül Yazar'ın biyolojik yapısını bilmiyorum. Ben henüz menopoza girmedim. 15 yaşındaki bir genç kız gibi östrojen salgılıyorum. Bu milyonda bir olabilecek bir şey.

* Türkan Şoray'la yaptığım röportajda "Olgun kadınlar genç erkeğe farklı duygular yaşatır bu yüzden genç erkeklerin aşık olmasını normal buluyorum" dedi. Katılıyor musunuz?
Her olgun kadın değil. Yüzde 50'si bana aşık erkeklerin! Birincisi kendimi çok güzel buluyorum, ikincisi beynimle güzelim, üçüncüsü de eserlerimle çok güzelim. aptığı şarkılarla hepimizin hayatında izler bırakan Aysel Gürel, hızlı yaşadı 'genç' öldü. Çünkü o, sadece fiziksel olarak yaşandı.

* Genç erkeklerin ilgisini neye bağlıyorsunuz?
Türkiye'de genç erkeklerin ilgisini açlığa bağlıyorum. Bizde töre, örf, ahlak anlayışı farklıdır. Bizde kız çocuğuyla erkek çocuğuna birlikte oyun oynatmazlar. Erkek; kız arkadaşını evine davet edemez, kız da erkek arkadaşını evine çağıramaz. Bu noktada eşcinselliğin tohumu atılıyor. Kız-erkek birlikte oynasa böyle bir şey olmayacak. Aile tabii ki önemli ama Çin ve Malezya'da da önemli. Başka erkek görmediği için dayısına aşık olan kızlar, başka kız görmediği için teyzesinin oğluna aşık genç kızlar var. Bunlar da beraberinde yanlışları getiriyor. Yine de erkeklerin yüzde 50'sinin bana aşık olması çok güzel.

* Nerelerinizi güzel buluyorsunuz?
Bir kere olağanüstü güzellikte bacaklarım var. Dudaklarım güzel. 80 yaşında ekrana çıkıyorum. Birçok kadın gibi sadece seksi görüntü sergilemeyip beynimi de sergiliyorum. Beyin güzelliği önemli, fizik de tabii.

'GENELEVE KAYIT OLSUNLAR'

* Playboylarla görünenler için ne düşünüyorsunuz?
Geçtiğimiz günlerde güzel bir yazı okudum. "Kimin kimi götürdüğü, nasıl götürdüğü, kaça götürdüğü, çiftleşmeler nasıl oluyor?" gibi... Bir kadın çıkıyor, blue jean'i ile program yapıyor, göbeğinden kaba etleri gözüküyor. Ben onlar için 'geneleve kayıt olsunlar saygı duyarım, hiç olmazsa devlet himayesinde olup vergilerini öderler' diyorum!

* Aşk diyemeyeceğim bu ilişkileri seviyesiz mi buluyorsunuz?
Kelime olarak 'seviye'nin onlardan üstün bir tarafı var! Seviye kelimesi onlar için fazla!

* Müjde Ar bir keresinde "Ben deli Aysel'in kızıyım" dedi...
Deli Aysel'im! "Deli" kelimesi Yunus Emre'de "Veli" anlamında! Bu sıfatı da ben koydum ismime.

* Üniversitelerde ders olarak okutulduğunuzu öğrendim doğru mu?
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Türkoloji Bülümü'nde doktora yapan ve Araştırma Görevlisi olarak çalışan Veysel Öztürk benim için özel olarak tez hazırlamış. Cemal Süreya, Turgut Uyar ve Ahmet Muhip Dranas gibi ünlü şairlerin olduğu bir yarışmada "Aysel Gürel nasıl bir şairdir?" diye beni mukayese etmişler. Selahattin Eyüboğlu anısına düzenlenen yarışmada 1. olmuşum. Birçok üniversitede ders olarak okutuyorum. MESAM'ın en çok satan 10 şarkı listesinde "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" adlı şarkı ile 1. oldum. Sezen Aksu da "Gitme" şarkısıyla 3. olmuş.

* İkinci Yıldız Tilbe mi, Nazan Öncel mi?
Bilmiyorum önemli olan benim birinci olmam. Yıldız Tilbe hakkında çalıntı yapıyor diye 4-5 dava açıldı. En son Ataol Behramoğlu ile mahkemelik oldu.

* Bazı şarkı sözlerinizi Sezen Aksu'ya verdiğinizde onun kendi adıyla 'söz yazarı' olarak yazılmasını kabul ettiğinizi duydum doğru mu?
Sezen, herkesin aldığı paranın 15 katını istiyordu benim için. Bütçeme katkısı oluyordu. O aralar yanlışlık olmuştur. TRT de yanlışlıkla Sezen Aksu diye yazmış. Sezen'in firması "Bunlar Sezen'in değil, Aysel Gürel'indir" diyerek MESAM'a başvurdu.

* Söz ve beste fiyatları astronomik rakamlarla anılıyor. Yıldız Tilbe, Nazan Öncel'in bestelerinin 50 bin dolar olduğu söyleniyor.
Amaan onları bırak, Aysel Gürel'e bak. Dedikoducu değilim. İyiler kalır, kötüler gider. Birileri şöhret olmuş gibi olacak ama sürmeyecek bunlar. İsim olarak kimseyi söylemiyorum. Koçlar hep kalacak. Hepsi yalan, ortalığı kızıştırıcı şeyler. Kendilerine değer katmak için böyle diyorlar. Şimdiye kadar yüksek paralara söz ya da beste satmadım. Bu işi yapacak insanların ayrı bir ekonomik güvencesi olması lazım. 'Beste sattım geçindim' diye bir şey yok. Ben saydığınız isimleri tanımıyorum. Bazı kişiler benden beste istemeye cesaret edemiyor. Bu yalan rakamlar yüzünden bazı kişiler benden beste istemeye cesaret edemiyor. İki gözü morarmış, elinde 2 çocuğuyla gelen solist bir kadın olunca bedava da veriyorum. Para benim için önemli değil, mühim olan insanlık.

* Günümüz müziğini nasıl buluyorsunuz?
Pop müzikte kirlenme var. İşportaya düştü.

* Son olarak ne söylemek istersiniz?
Ben 80 yaşıma kadar çalıştım. Türk kadını, gençler beni örnek alarak sürekli çalışsınlar.

Röportaj: Olcay Ünal Sert (olcayunalsert@gmail.com)




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Doğal masumiyetin simgesi...Doğal masumiyetin simgesi...
Cem'in yeni ailesiTaklitçi taşlar
Azı da zararlı çoğu daAkın akın Anadolu
Bipolar hastası BritneyBaşıbozuk bir yapıya sahibim
Bu konser kaçmazŞimdi gülme vakti
15 dakikada Jolie dudağıDört mevsim fajitas
Günün mönüsü
GÜNCEL
Kuyuya Kuyuya düşüp öldü
Babasının köfteci dükkanına giden küçük çocuk, kapıdaki kuyuya düştü...
Doktor eşe 12 kurşun
Küçük çocuğa işkence
Şebeke gitti, hırsızlık bitti
Suça yemin
Boğup bıçakladılar
AIDS'li fuhuş sınır dışı oldu
SPOR
2 2 dakikada Beşiktaş
31'de Holosko ve 33'te Nobre'nin golleriyle rahatlayan...
Kanarya'ya hücum!
Büyük deprem
Bunu derbi zaferi temizler!
Bizi hoşgörsünler!
Kadıköy'den çıkış yok
G.Saray'da zor günler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 11°C 4°C 
ANKARA Sisli 9°C -3°C 
İZMİR Çok Bulutlu 17°C 8°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 17°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.592,480 D:% -1,84
DOLAR S: 1,203 D:% -0,08
EURO S: 1,782 D:% 0,34
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku