* Tunus baklası: 2 bardak suya 1 kaşık çemen konulur ve orta ateşte pişirilerek sabah kahvaltısından önce içilir.
* Yulaf: Yemeklerden önce günde 3-4 bardak salep şeklinde, 1 bardak suya 1 kaşık yulaf unu katarak, orta ateşte pişirdikten sonra içilir.
* Mersin yaprağı: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konulur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
* Okaliptüs: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konulur. 15 dakika demleyip süzülür ve her yemekten önce 1 çay bardağı içilir.
* Karadut yaprağı: 1 çay bardağı sıcak suya, 1 tatlı kaşığı hulasası konulur. Yemeklerden önce içilir.
* Ceviz yaprağı: 1 litre kaynar suya, 1 yemek kaşığı yaprak konulur. 15 dakika demlenir ve 1 çay bardağı içilir.
* Zeytin yaprağı: 30 gr yaprak ince kıyılıp 1 litre suya atılır. 2 dakika kaynatılıp 15 dakika demlenir ve süzülür. Yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.
Not: Böğürtlen, Adaçayı gibi bitkilerle yapılan tedavilerin yararlı olabilmesi için, yukarıdaki tedavi şekillerinin en az 2-3 ay sürekli uygulanması gerekir.