Hastalıklara iyi gelen bitkiler
Kolesterol: Yemeklerde zeytinyağı, mısır, ayçiçeği, haşhaş ve aspir yağları kullanılmalıdır. Günde 2-4 diş sarımsak çiğ olarak yenilmelidir Enginar, soğan, pırasa, havuç, kereviz, soya fasulyesi, lahana, tere, maydanoz, turp bol tüketilmelidir. Kiraz, limon, çilek, elma, üzüm, şeftali, armut, muz gibi meyveler de kolesterol düşmanıdır.
Nefes darlığı: Bir miktar deniz kadayıfı toz haline getirilir. Ihlamurun içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilirse nefes darlığına iyi gelir.
Öksürük: Günde 20 gr'dan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenilmelidir. 100 gr toz zencefil ve 100 gr toz zerdeçal 1 kg balla karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına1 tatlı kaşığı yenirse faydalıdır.
|