Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Şubat 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Sevgi yolunuz açık olsun
Ya o şarkılar söylenmese!

Sevgi yolunuz açık olsun

Aşk nedir? Sizlerle çıkacağımız 2 günlük yolculukta bu sorunun yanıtını ve mutlu aşkın formülünü bulacağız....



Yalnızlığa 'elveda', mutluluğa 'merhaba' demek imkansız değil! Tehlike sinyalleri veren ilişkinizi mutlu bir aşka dönüştürmek de... İşte mutlu aşkın kuralları...

İnsanlık tarihi kadar eski bir soru "aşk nedir?" İlk insandan günümüze, engel tanımaz bir sabırsızlıkla aranan cevap, dünyanın gelişmişlik açısından çok ilerlediği bugün bile, gizemini bütün heybetiyle korumakta. Elle tutulup gözle görünmez her şey gibi, aşk adına da kimsenin itiraz edemeyeceği kesinlikte cevaplar bulmak neredeyse imkansız. Bir kimya deney yerinden çok daha görkemli ve sayısı onunla kıyaslanamayacak kadar çok deneyin gerçekleştirilebileceği bir laboratuvar olarak karşımızda duruyor hayat. Aşkın izini koklaya koklaya değil yaşaya yaşaya sürmek mümkün oldukça, gizem dolu sorulara karşılık, ayakları yere basan cevaplar da hep olacak. Önemli olan bu deneyimleri, önce kendimiz sonra da insanlık adına umut kırıcı sonuçlar elde etmek için zayi etmemek.

KEMERLERİNİZİ BAĞLAYIN...
O halde hızla "Aşk nedir?" sorusunun cevabını bulmaya, ardından da "Mutlu aşk var mıdır?" üzerinde kafa yormaya başlayabiliriz. Az sonra başlayacağımız yolculuk öncesinde sizlere koltuklarınızı dik duruma getirip, kemerlerinizi bağlamayı unutmayınız demeyi çok isterdim. Ancak bu yolculuğun yalnızca yolcuları olamayacağınız için, her kaptan gibi, dikkatli olmanızı ve rotanızı ayarlamak konusunda yapacağımız uyarıları dikkatle takip etmenizi tavsiye ediyorum. Sonuçta buradan gelen sesin kontrol kulesindeki adamın uyarı anonslarından fazla bir şey olmadığını unutmayın. Birlikte çıkacağımız yolculukta "içinizdeki duygusal tarafı" keşfetme yolunda alacağımız her mesafe, sizin direksiyon başındaki hünerinizle doğru orantılı olacak. Rotanızı umutsuzluk yönünde ayarlarsanız pusulanıza her baktığınızda göreceğiniz yön aynı olacaktır. Ancak gizem dolu her yolculuğun sonunun karanlık bir limanda bitmek mecburiyetinde olmadığını düşünüp, rotanızı mutlu olmak istikametine çevirirseniz, karşınıza tadına doyulmaz bir yolculuk ve yaşam boyu sürecek bir mutluluk çıkabilir. Her şey yaşamınızın kaptanı olan sizin elinizde!

ADEM İLE HAVVA...
Aşk üzerine söylenmiş ilk sözü aramaya kalkarsak Adem ile Havva'nın yanında bulabiliriz kendimizi. Aşk, öyle sihirli bir kavram ki, mistik olan her yola onu aramak için çıkıldığı gibi dünyevi bütün uğraşlar da onu bulmak üzerine adanmış. Aşk, geçmişten günümüze edebiyatın en sihirli anahtarı olmakla kalmamış, yaşamanın da en birinci anlamı olarak tarih içerisinde çok önemli hadiselere sebep olmuş. Aşk için imparatorlar savaşlar çıkarmış, politikacılar kariyerlerini mahvetmiş. Hatta bizim toplumumuza da yabancı olmayan ünlü aşk davaları, kimilerinin bütün yaşamını karartırken, daha şanssız olanların da boyunlarına ilmeği geçirmekten geri kalmamış. Bunlar aşkın uğursuzluğunu göstermiyor elbette. Aşkın, ihtirasın eline geçtiğinde akılla bütün bağlarını kopardığını gösteriyor ve bir bağımlının elinde her güzel şeyin olduğu gibi aşkın da insanı yok edecek bir zehire dönüşebileceğine işaret ediyor. İnsanlık tarihinde altı kalın çizgilerle çizilmiş tüyler ürpertici aşk vakalarına rastlanmasına rağmen, aşk gündemimizin ilk sırasında olduğuna göre, ondan vazgeçmek imkansız! Yapmamız gereken 'Mutlu Aşklar' oluşturup dünyayı keyifli bir hale getirmek elbette. Bu sanıldığı kadar zor değil! İnsan doğasına uygun olan hiçbir şeyin aykırı ve gerçekleştirilemez sayılamayacağı gibi, mutlu aşk da asla bir ütopya olarak sadece şiirlerde, romanlarda, filmlerde, şarkılarda aranamaz. Hayatın içinde aşk var! Hem de en mutlu olanından!

İNADIMIZDAN VAZGEÇMELİYİZ
Şiirden şarkıya mutlu aşk yolunda azık torbamızı, tehlike anında en gerekli olanlarla doldurduktan sonra yola çıkmamız için daha fazla beklememize gerek kalmıyor. Bayanlar baylar, bu sizin için son uyarıdır; birazdan çıkacağınız yolculuk yaşamınızın bütün dengelerini alt üst ederek sizi iflah olmaz inadınızdan vazgeçirip, bambaşka bir rotaya sokabilir. Bu nedenle hayatınızda istemeden oluşturacağımız sevimli değişiklikler için şimdiden özür diliyor ve bundan sonra karşınıza çıkacak "Mutlu Aşk" hatırlatmalarının hayatınızda oluşturacağı kalıcı değişikliklere dikkatinizi çekiyoruz. Siz suratınızı asarak her şeyi berbat etmeye, gülümsemeyi ayıp bir şey olarak kabul etmeye, mutlu olmanın imkansızlığını anlatıp durmaya devam etmek istiyorsanız; burası sizin için son durak.

SORUMLULUK ŞART!
Ancak 'eşitliğe inanıyorum, yaptıklarımın sorumluluğunu taşıyabilirim ve yanlışlarımı düzeltmek utanç verici değildir' diyorsanız; o zaman daha ne bekliyoruz, Önden buyurun ve inanın: "Mutlu aşk vardır" emin olun!


HAZIRLAYAN: İrfan Gürkan ÇELEBİ

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Seyirlik değil ömürlük olsunBizimkisi bir aşk hikayesi
Bu keyif çok ucuzSevgililer günü konsepti
Kalpteki ateşi yakan hediye!'Zeki'ce taktikler deneyin
14 Şubat hepimizin sevda 'vakti'Sevdiğinizi şımartın!
Çifte kampanyaHer zaman aşk!..
Yanıbaşımda!Asla unutmayın!
Hayal gücünüzü zorlayacakKalbin rengi her yerde
GÜNCEL
Memurların Memurların arazi aşkı
Dünkü manşetimiz gündeme bomba gibi düştü. Yalova'da arazi satın...
Sonunda adalet yerini buldu
Hazal'ın hazin sonu
'Uymayan' cezasını çeker
Konuşarak beyin ameliyatı oldu
Kadının dayak intikamı
Canına canından bir parça
SPOR
Zico'ya Zico'ya çifte garanti
Başkan Aziz Yıldırım, tecrübeli çalıştırıcıya sezon sonunda 2+1...
Şimdi de Nonda mı?
En zorlu dönemeç
Çok korktum
Alkışlar Yıldırım'a
Peşin alındı çekle ödendi
Efes, Kartal'ı vurdu: 75-71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 5°C 
ANKARA Sisli 7°C -5°C 
İZMİR Yağmurlu 13°C 6°C 
ANTALYA Yer Yer Sağanak Yağışlı 15°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 17°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.957,860 D:% 0,22
DOLAR S: 1,205 D:% 0,42
EURO S: 1,746 D:% 0,23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku