Midede kimyasal sindirim devam eder. Karışımda mide asidi, proteinleri parçalayan pepsinojen enzimi ve yağları sindirmemezi sağlayan lipaz enzimi yer alır. Mide sıvısının içindeki tuz asidi, yiyecekle beraber gelen zararlı organizmaları öldürür ve sindirimi destekler. Besin lapası, 4 ila 10 saat arasında midede kalır. Korbonhidratlar yağlardan daha kısa süre midede kalır. Besin lapası yeterince sindirildikten sonra, mide çeperinin içinden dalga hareketleriyle bağırsaklara taşınır. En sonunda sindirilemeyen besin atıkları kalın bağırsağa ulaşır. Orada çürüme bakterileri yardımıyla mayalanır ve su içerikleri azaltılarak daha katı hale getirilir. Bu atıklar düz bağırsakta biriktirilir ve dışkı olarak anüsten dışarıya atılır.
Apandisit Kalın bağırsağın kör kolundaki tüp biçiminde bir çıkıntı olan apandisin akut bakteriyel iltihabıdır. Hastalık her yaşta ortaya çıkabilir. En çok 5-30 yaş arasında görülür. Erkek çocuklarda daha sık oranda rastlanmaktadır.
En sık görülen belirtileri * Bütün karın bölgesinde ama özellikle de karnın sağ alt kısmında sancılar * Karın kaslarının gerilmesi * 38.5 derece varabilen orta yükseklikte ateş * Mide bulantısı ve kusma, kabızlık ya da ishal...