Boyunda kireçlenme, belde tutulma, omuzlarda sertleşme, eklemlerde dinmeyen ağrılar... Fizik tedavi ve rehabilitasyon, size ağrılardan uzak yeni bir yaşam sunuyor.
Fizik tedavi kas-iskelet sistemi hastalıklarında ya da yaralanmalarında uygulanan ilaç dışı bir tedavi şeklidir. Tedavide özel aletler kullanılır. En sık kullanılan tedavi yöntemleri ise elektrik akımları ile tedavi, yüzeysel ve derin sıcak uygulamaları, soğuk uygulamaları, traksiyon, masajdır. Bunların yanında egzersiz uygulamaları da tedavinin ayrılmaz bir parçasıdır. Amaç; ağrıyı azaltmak ve eklem hareket açıklığını korumaktır. Böylelikle günlük yaşamın kolaylaştırılması hedeflenir. Eklemlerinizde ağrı, kireçlenme, bel tutulması, boyun ağrısı, sırt ağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisinde fizik tedavi etkili bir yöntemdir. Fizik tedavi seanslar halinde yapılır. 1-1.5 saatlik toplam 15-20 seans uygulanır.
SAKINCALI DÖNEMLERİ DE VAR Rehabilitasyon ise daha uzun bir süreçtir, yıllar alabilir. Fizik tedavi gören bir hastada eklem kısıtlılığı mevcutsa fizyoterapistin yaptırdığı bazı hareketler sorunlu bölgede hafif ağrıya sebep olabilir. Fizik tedavi sadece ağrı tedavisinde değil, bozulan kas mekanizmasının düzeltilmesinde de kullanılır. Fizik tedavinin sakıncalı olduğu durumlar ise romatizmal hastalıkların aktif dönemleri (eklemlerin şiş, sıcak ve ağrılı olduğu dönemler), damar tıkanıklıkları, varisler, açık yaralar ve iltihaplı bölgeler üzerine uygulamadır. Engelli kişileri topluma kazandırmak için uygulanan tedavilere ise rehabilitasyon denir. Rehabilitasyon tedavisi ekibinde fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı gibi kişiler yer alır.