Sofralardan eksik etmediğimiz, afiyetle tükettiğimiz bazı sebzeleri yemek yapmak yerine maske olarak da kullanabilirsiniz....
Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gereken sebzemeyveler sadece yenmiyor, maske yapılıp cilt güzelliğinde de kullanılıyor. Güzellik uzmanları, sebze ve meyve karışımlarından oluşturdukları cilt maskelerinin cildi yenilediğini ve cilde hayat verdiğini ifade ediyor. İşte uzmanlardan işe yarayan maske tarifleri: Ballı maske: Civan perçemi çiçeği saf suda 10 dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra, yarım fincan limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir. Bu maske yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar, bir hafta boyunca uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir.