Narin ve yumuşak bebek cildi yetişkinlere oranla daha ince ve hassastır.
Cildi hastalık ve mikroplardan koruyan tabaka zaman içinde gelişir. Bu nedenle yeni doğan bebeklerde cilt sorunlarına sıkça rastlanır. Bebek egzaması, kandidiyaz ve bezlenmeden dolayı meydana gelen apış arası pişiklerinin tedavi edilmesi gerekir. Bebeğin cildine en iyi gelen şey açık havadır. Bebeğinizi özellikle yazın bezlemeden emeklemeye bırakabilirsiniz.
Hemangiom: Halk dilinde şarap lekesi veya melek öpücüğü olarak bilinen bu hastalık genelde küçük kırmızı bir nokta halinde başlayarak hızla çilek renginde bir torbacığa dönüşür. Bu leke doğum sırasında ya da ilk haftalarda da belirebilir. Lekeler lazer ışınlarıyla silinebilir.
Salmon lekeleri Açık kırmızıdan kırmızıya kadar değişen salmon lekeleri alnın ortasında, burun kanatlarının üstünde, gözkapaklarında ya da boyunda pek çok beyaz bebekte doğumdan itibaren gözlenebilir. Genelde birinci, üçüncü ya da dördüncü yaşam yılında kendiliğinden silinir. Vücudun başka alanlarında rastlanan salmon lekeleri için doktora gidilmelidir.
Moğol lekeleri Sırtın alt kısmında özellikle mor mavi lekeler özellikle esmer bebeklerde görülür. Cildin üst kısmında kuvvetli bir pigment birikimine işaret eder. Moğol lekeleri hemen hemen bütün Asya'daki bebeklerde görülür. Moğol lekeleri tedavi gerektirmez, ergenliğe kadar geçer.
Yeni doğan aknesi Yeni doğan bebeklerde özellikle yanak ve alın bölgesinde görülen küçük sivilceler ilk dört hafta arasında ortaya çıkabilir. Bu yağ bezesi yumrularının nedeni genelde anneden gelen ve plesanta üzerinden bebeğe geçen hormonlardır. Birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer.