Mikroenjeksiyon, erkeğe bağlı kısırlık durumlarında kullanılıyor... Nedeni açıklanamayan sorunların imdadına bu yöntem sayesinde çözüm bulunuyor.
Mikroenjeksiyon genellikle erkeğe bağlı kısırlık durumlarında tercih ediliyor. 1992 yılına kadar erkek faktörü olarak çok düşük sperm sayısı ya da hiç sperm bulunmaması ve ileri derecede hareket kusuru bulunduğunda çiftlere çocuk sahibi olma konusunda tıbbi teknik yetersiz kalmaktaydı. 1992 yılında yardımcı üreme teknikleri konusunda devrim niteliğinde bir teknik olan mikroenjeksiyon, tedavi metotları arasına girmiştir. Bu metotla kadına ait her bir yumurta hücresine bir adet sperm hücresi direkt olarak enjekte edilir. Erkeğin semen örneğinde hiç sperm bulunmadığı durumlarda TESE, TESA, PESA ve MESA adı verilen cerrahi yöntemlerle sperm elde etme şansı bulunmaktadır.
Döllenme şekli farklı Mikroenjeksiyon sperm sayısı, hereket veya şeklinde hafif bozukluk olan ve açıklanamayan kısırlık durumunda uygulanır. Tüp bebek ve mikroenjeksiyon arasındaki tek fark döllenme şeklidir. Mikroenjeksiyon yönteminde, her bir yumurtanın içine tek bir sperm mikroskopik kateterler ile enjekte edilir.