Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Ocak 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Gözyaşlarım kıymetli artık ağlamam
Evliliğimde hiç aldatılma kaygısı yaşamadım.
Tarkan'a haksızlık yapılıyor
Işın en beğendiğim ses

Gözyaşlarım kıymetli artık ağlamam

'Ömür Geçiyor'da yeni pop şarkılarını seslendiren, 'Zerrin Özel'de ise rock deneyerek, sevenlerine duble sürpriz yapan dev sanatçı, duygularını törpülemeyi başarmış.



Sarı saçları, yuvarlak gözlükleri, muhteşem sesiyle Zerrin Özer yine bildik ve tanıdık. Onun hayatındaki değişim, tamir ettiği duygusallığı...

Bu haftaki konuğum çok ama çok özel bir sanatçı. Sevinci, hüznü, kısacası her haliyle yalnız benim değil, sevenlerinin de farklı bir yere koyduğu Zerrin Özer... Emirgan bölgesinde hem stüdyo hem de ofis olarak kullandığı villasında ziyaret ettik sevgili Zerrin Özer'i... Her zamanki gibi sıcacık mütevazı tavrıyla karşıladı bizi. Sanki aileden birini kucaklıyor gibi bağrına bastı. Tatlı bir telaşla hal hatır sordu... Karşımda o dev sanatçı, masadaki teybe anlatıyor, gelecek planlarını, çalışmalarını ve tabii ki hayallerini. Zaman zaman taktığı siyah gözlüklerine rağmen samimiyeti camları delerek bakışlarımla buluşuyor. Kısa bir arada ulaştırmada görev yapan ve grubumuza yeni katılan genç arkadaşım Eyüp, "Nazlı Hanım, o kadar içten anlatıyor ki, sanki teybe değil de kalbime söyledi" diyerek Zerrin Özer hayranlığını dile getiriyor. İşte o röpotaj:

Albümü çıktı ama Zerrin Özer hâlâ ortalarda yok. Neler yapıyorsunuz?
1.5 yıl önce stüdyoya girdik. Zaten repertuvar aşaması da bir o kadar sürdü. Gece gündüz ciddi bir şekilde stüdyo çalışmalarımız oldu. Albümün her evresinde bulundum. Şarkı seçiminden, aranje edilişine kadar. "Ömür Geçiyor ve Zerrin Özel" albümünü piyasaya çıkardık. İki albüm birden.

AHMET KAYA BÜYÜK YORUMCU
Birçok sanatçının bir şarkı dahi bulamadığı bir dönemde 22 şarkıyı nasıl oluşturdunuz?
Herkes bunu soruyor bana. Eğer bir şeye çok emek verir ve çalışırsanız, meyvesini toplarsınız. Tek şarkıyla bir repertuvar hazırlıyorlar. Kolaya kaçıyorlar. Gerek yapımcılar gerekse müzisyenler bu şekilde müzik sektörünü sömürüyor. Albümlere konser kartviziti olarak bakıyorlar. Ben de müzik sektörüne bir şekilde hayat ve canlılık getirmek gerektiğini hissettim. Esasında bizim yaptığımız büyük bir risk. Zamanında insanlar tek şarkı bulamazken, 22 şarkıyla çıkmak büyük bir yüreklilik ve beraberinde para ister. Yapımcımız Gürol Ersaraç, Uzan Video'nun sahibi desteğini esirgemedi. Bana çok inandı ve albümü yaptık.

Tarz değiştirmek de risk değil mi?
Ben bir pop müziği sanatçısının, bir türküyü de seslendirmesi gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar Zerrin Özer'in duygusal ve romantik şarkılarına herkes sevdi. İşte bu, onun bir uzantısıydı. Özlenen Zerrin Özer'in pop albümüdür "Ömür Geçiyor". Albümde duygularına baş kaldıran ve de isyan eden bir Zerrin var. Aslında ikisi de benim. Sahnemi takip edenler bunu kavrayacaktır.

Albümde tanıdık isimler göze çarpıyor.
Şehrazat var. İki tane de cover var. Bir tanesi Sayın Zülfü Livaneli'nin "Leylim Ley". Bir de benim için Türkiye'de en büyük yorumcu Ahmet Kaya. Çok önemli bir müzisyendi. Onun bütün şarkıları beni çok etkiler ve yıllardır da sahnede "Kafama Sıkar Giderim" i okurum. Onu da aldık. Tabii Yusuf Hayaloğlu için ne söylesem az. Uçsuz bucaksız aşkı ifade eden birisi. Olağanüstü bir ozan. Türkiye'de ismi duyulmamış çok önemli besteciler var. Onlarla da kucaklaşmak istedim. Mesela Murat Hak diye bir arkadaşımız var. Rock tarzı albümümde 8 tane bestesi var. Sevtap Ünal var, onun şarkısıyla "Ama Bazen"le çıktık. Benimle örtüşen bir şarkı. "Ömür Geçiyor" albümündeki Ömür Geçiyor bestesi sevgili Şehrazat'ın. Sözler de Bülent Yetiş'in. O da benimle çok güzel örtüşen bir şarkı.

Albüm 27 yılın özeti deniliyor, müzik bitti mi?
Elbette yok. Tabii ki daha özetlemiyor. Zerrin Özer daha çok şeyler yapacak. Zerrin Özer daha çok genç. Çok güzel projelerim var. Mesela Mayıs ayında da disko albümü yapacağım.

Farklı tarzlarda albüm çıkarmak da bir risk değil mi?
Başkalarına göre risk ama bana göre değil. Starım demek kolay ama yorumcuyum demek çok da kolay olmasa gerek. Bunu da iddia ile söylüyorum, "Ben iyi bir yorumcuyum"...

ZORLA KÖTÜ YAPIYORLAR
Yüzünüzde farklı bir tebessüm var. O küskünlükleri bir kenara bıraktınız galiba?
Beni eskiden insanlar çok kırıyordu. O zaman "Ben bu kadar iyi niyetli bir insanım, neden bana bu şekilde davranıyorlar?" diye içerliyordum. Ama bugün durum farklı. Tecrübe kazandım ve gözyaşlarım kıymetli, artık ağlamam. İnsanı zorla "Sen kötü ol, iyi insan olma"ya iten bir durum var. Ne yardımlaşma, ne kaygı, ne dostluk hiçbir şey yok. Çok mutsuz ve çok ruhsuz bir millet olduk.

Keşkeleriniz arasında neler var?
Evladım olmasını çok isterdim. Gençlerin arkasında durabileceğim bir yapım şirketi, bir aş evi ve Zerrin Özer Pop Okulu kurabilmeyi isterdim.

Bir pazar günü nasıl geçiyor?
Pazar günlerine özel kahvaltı keyfimiz vardır. Gerçi ben şu sıralar diyetteyim ama yine de ucundan, kıyısından katılıyorum. Levent çok iyi bir aşçıdır. Olağan üstü yemek yapar. Bu özelliğini de annesinden almış. Ben ona "Laleşim" diyorum, Levent'te ondan almış bu özelliğini. Laleşim, bu anlamda oğluna "elvermiş" (gülüyor). Mesela o kahvaltıyı veya yemekleri hazırlar, ben de sofrayı kurar kaldırım. Aramızda bir iş paylaşımı var. Bazen sinemaya gideriz veya evde film izleriz. Köpeklerimizle vakit geçiririz.

LEVENT'LE RUH İKİZİYİZ
Çok tartışılan yaş farkının ilişkinizdeki olumlu ya da olumsuz rolü nedir?
Bence evlilikte çok iyi arkadaş olabilmek önemlidir. Mesela Levent, benim en yakın arkadaşım. Bakmayın ben yaş olarak ondan ileri yaşlarda olabilirim, ama olgunluk olarak o beni katlar. O nedenle biz çok iyi örtüşüyoruz. Biz ruh ikiziyiz. Eşim kova, ben akrep burcuyum. Yani ben daha zorum. Ama kıskançlıklarım yoktur.

Tarzınız hiç değişmiyor?
Ne güzel Zerrin Özer dediğiniz zaman aklınıza gelen bir portre var. Siyah yuvarlak gözlükler, gümüş bilezik, takı ve sarı saçlar. İşte bu çok önemli. Çünkü benim hiç bir zaman yeni imajlara ihtiyacım olmadı. Ben yorumcuyum.

VJ BÜLENT SÜPERDİR
Gençlere destek vermeye devam ediyorsunuz?
Elimden geldiğince. Şimdilerde VJ Bülent albüm çıkarıyor 14 Şubat için onunlayım. Biliyorsunuz, Türkiye'de VJ'lik kavramı onunla değişti. Bu işi ilk yapanlardan. Üstelik eğitimli. Şu sıralar Tatlıses Radyo'ya geçti. Onu çok seviyorum.

SERVETİM SEVENLERİM
27 yıl size maddi olarak neler kazandırdı? Hayal ettiğiniz yerde misiniz?
O kadar gerçek sevenim vark i, her gün birisinde kalsam ömür yetmez. İşte ben sevenlerimi kazandım. En büyük servetim. Halkın sanatçısıyım. Bu da bana yeter. İnsan hayalleri için vardır zaten. Sevenlerime 'sevmekten vazgeçmesinler' diyorum.


NAZLI ENGELMANN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
40 yıl hatırlı kahve...Her şeye rağmen
'İdrar yolu reflü'sü...Bu fiyatlar kaçmaz
Cildinizi arındırıyorNereden nereye?
'Maskeli Beşler' Kıbrıs'ı...Hamburger değişti
1 saatte kusursuz tırnaklarGünün mönüsü
Etkinlik takvimi
GÜNCEL
Bombacı Bombacı kampta
Usta gazeteci Savaş Ay, Diyarbakır'daki hain saldırıyı düzenleyen...
Yüzyılın annesi
Her şeyin sahtesi yapılır!
Yasal işleri fuhuşu örtüyormuş!
Yeni yaşını göremedi
DHKP-C'li simitçinin...
Valilik hastaya ayıp etti
SPOR
Çizme'de Çizme'de dev zirve
İlk önce Appiah'ın menajeri Luca ile masaya oturup Ganalı oyuncunun...
Lincoln'ü kovdular!
Son karar Beto
Aynı şoku yaşamayalım
Hasan kadro dışı
Soğuk mazeret değil
Trabzon kenetlendi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 7°C 1°C 
ANKARA Sisli 1°C -11°C 
İZMİR Az Bulutlu 12°C 2°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 14°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.920,590 D:% -0,82
DOLAR S: 1,149 D:% -0,56
EURO S: 1,700 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku