Reflü hastalığı, bebeklerde ve çocuklarda da görülmektedir. Şüphe duyulan şikayetlerin 1 yaşından sonra da devam etmesi halinde, erken teşhis ile tedaviye başlanması gerekir.
Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sonucu oluşan reflüye, bebeklerde ve çocuklarda da rastlanabiliyor. Bazı bebeklerin emdikten sonra bir miktar kusabileceğini belirten uzmanlar, bu durumun normal sayıldığının altını çiziyor. Reflüden şüphe duyulması için uzun süre devam eden şikayetlerin olması gerekiyor.
Kusmayı dikkate alın Bebeklerde görülen en sık belirti kusmadır. Reflü bebeklerde gece ağlamalarına, huzursuzluğa, kilo kaybına yol açar. Solunum sistemiyle ilgili şikayetler ise astım benzeri bir tablo çizer. Bu şikayetler; hırıltılı solunum, düzelmeyen öksürük ve apne (solunum tutulması), ağza acı veya ekşi su gelmesi, yutma güçlüğü, tekrarlayan sinüzit, ses kısıklığı, ağız kokusu olabilir. Bebeğin genel durumu iyi ve kilo alımı normalse, 1 yaşına kadar tedaviye gerek yoktur.
Karıştırılmamalı Şikayetlerin 1 yaşından sonra da sürmesi halinde ise erken teşhis ile tedaviye başlanması yararlı olur. Reflü şikayetleri ile çocukluk yaş grubunda kusmaya neden olabilen diğer hastalıkların karıştırılmaması için çocuğun iyi incelenmesi ve bu konuda iyi bir araştırma yapılması gerekir. Çünkü son derece ciddi hastalıkların da şikayetleri kusma ile kendisini belli eder ve bu durumun iyi ayırt edilmesi gerekir. Yalancı emzikten faydalanın Reflünün tedavisinde beslenme önemlidir. Bunun için bebekler anne sütü almıyorsa, mamanın kıvamı katılaştırılmalı, bebek kısa ve sık aralıklarla beslenmelidir. Fakat bebekler genelde az mamayı kabul etmeyerek ağlar. Bu durum reflüyü daha da kötüleştirebilir. Çocuklarda ise katkı maddeli gıdalar, aşırı yağlı baharatlı yiyecekler ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır. Çocukların yalancı emzik kullanmaları da reflü tedavisinde faydalı olabilir. Emzik çocukta tükürük salgısını çoğaltır ve bağırsak hareketlerini artırarak reflü olasılığını azaltır.