Madımak MALZEMELER 1 kilo madımak Bir büyük baş soğan Bir miktar sucuk, pastırma veya biraz çemen 1 su bardağı bulgur Tuz, karabiber, pul biber
HAZIRLANIŞI Madımak ayıklanıp bıçakla ince ince doğranır. Sonra 3-4 su yıkanır. Soğan kuşbaşı doğranır. Yağda pembeleşene kadar kavrulur. Sucuk, pastırma gibi diğer baharatlar ilave edilir. Biraz daha kavurulur. Üzerine 4 bardak kaynamış su katılır. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra bulgur ilave edilir. 15 dakika da bulgurlarla pişirildikten sonra ocaktan indirilir.
Nokul MALZEMELER Un, tuz, su, un, soğan, zeytin yağ, kıyma, karabiber HAZIRLANIŞI Un, su, tuz karışımıyla kulak memesi yumuşaklığında mayalı bir hamur yoğurulur. Orta büyüklükte pazılara bölünür, oklavayla açılır. Diğer tarafta ince doğranmış soğanlar yağda sararıncaya kadar kavrulur. Kıyma, karabiber ve tuzla içi hazırlanır. Açılan yufka yağlanır, üzerine hazırlanan içten bir miktar konup dağıtılır ve yufka içle birlikte rulo şeklinde yuvarlanır. Nokullar, kızdırılmış ve yağlanmış tepsiye döşenir, iyice pişirilir. İç malzemesi olarak üzüm-ceviz karışımı ya da süzme yoğurt da konulabilir.
Keşkek MALZEMELER
HAZIRLANIŞI İlikli kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Keşkeğin pişeceği tencereye etler alınır, üzerine tuz ilave edilir ve ateşe konur. Et piştiğinde suyu yeterli ise tekrar su konulmaz. Ayıklanmış ve yıkanmış yarma ile nohut katılır. Tuz ilave edilir. Baharatları atılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Yarmalar ve nohut istenilen derecede pişmemişse tekrar su konulur. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır.