Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Aralık 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Şampiyon olmak istiyoruz
Denk bütçenin zaferi bu...

Şampiyon olmak istiyoruz

Sivasspor mütevazı olanakları ve yatırımlarıyla zirvenin ortağı oldu. Denk bütçe ve yerinde yatırımlar takım olmanın gerekleriyle buluşunca şampiyonluk hayal olmaktan çıktı. İşte Başkan Mecnun Odyakmaz'la dobra dobra söyleşi....



* Bizim ligimiz bir kaynar kazandır. Her anlamda. Siz bu cendereden nasıl çıkmayı planlıyorsunuz?
* Allah'tan vaktim var. Tamam; çok başarılı bir iş adamı değilim. İstanbul'da yaşıyorum ama aileme ayıracağım vakitten taviz vererek neredeyse üç günümü Sivas'ta geçirerek takımın yanında olma çabası içindeyim.

* Peki sizde bir çekince yaratmadı mı bu? Bu yarışı nasıl sürdüreceğiz? Bu kadar engeli aşıp nasıl başarılı olacağız?..
* İlk başlarda biraz çekindim açıkçası. Sonra kalktı bu kaygım. Gördüm ki biz de başarılı olabiliriz. Büyüttüğümüz gibi değilmiş. Kimsenin büyüklüğünü tartışmıyorum burada. Büyük olan büyüktür büyük olmayı becermiştir zaten. Ama ayrı bir odanın içindeler ve bizi oraya almayacaklar diye düşündüm. Kesinlikle bize fırsat tanımayacaklarını düşündüm. Sonra kapıyı çalıp biraz zorlayınca olacak gibi göründü.

* Sizin ve hatta teknik direktörünüz Bülent Uygun'un bir açıklamanız vardı; Şampiyon olmak istemiyoruz diye?
* Hayır canım olur mu öyle şey. Bunu da yanlış bir zeminde değerlendirdiler. Biz gerçekçi davranmak gerekir diye düşündük. Ve şunu kimse yanlış anlamasın; bu kadar birikimli ve geçmiş başarılara imza atmış takımlar varken bizim zirvede olmamız ve kalmamız Türk Futbolu'nun bir sıkıntı içinde olduğunu gösterir. Ama bu bizim şampiyon olmayacağımız ve olamayacağımız anlamına gelmez.

* Erken mi geldi başarı?
* Biraz daha yavaş yavaş olsa iyi olurdu... Bütçemizi geliştirerek, kurumsallaşarak. Yanlış anlaşılmak istemem; bizler hassas insanlarız ama böylesi daha doğru değil mi?

* Siz peki bu sürecin kendiniz açısından ne kadar süreceğini düşünüyorsunuz?
* Şampiyonluk şansımız baştan %1 idi bugün %2... Daha etkiliher açıdan; para, medya desteği v.b. ve imkan zenginliği olan ekiplerin daha yakın olduğunu düşünüyorum şampiyonluğa. Bundan şu çıkarılmasın; bir gün şampiyonluğun kapısına gelip durduğumuzda elbette ki içeri girmiyoruz demeyeceğiz. Aklı eren sağlıklı hiçbir insan karşı çıkmaz buna.

* Peki şampiyon olacağız diyebiliyor musunuz?
* Tabii ki daha etkiliolanakları geniş, medya desteği sağlam v.b. ekiplerin başarı şansı bizden daha yüksek. Ama olacaksak olacağız elbette ki. Hangi aklıselim bunu istemez

* Medya desteğinden kastınız nedir?
* Bakın takım Süper Lig'e çıktı ve kent hareketlendi. Kentteki üniversiteye başvuru sayısı sekiz bin artmış, 250 gazeteci bu sene akredite olmuş, iş potansiyeli var ve yatırımcının gözü Sivas'a dönüyor yavaş yavaş. 40 senedir Sivasspor konulu yazı yazanaraştırma yapan tek gazeteci sizsiniz.

* Sivas'ı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sivasspor Başkanı Sivas'ı nasıl görüyor?
* İl Nüfus Müdürü'nden aldığım bilgiye göre Sivaslı; 6milyon 300 bin nüfus gösteriyor. Nerede yaşarlarsa yaşasınlar. Daha iyi bir yerde Sivas bugün. Sivasspor uçak seferlerinin bile daha düzenli olmasını sağladı. Bu gelişmelerde Sivasspor'un katkısının büyük olduğunu herkes kabul ediyor

* Her şeyin paraya vurulduğu günümüzde siz ne yapıyorsunuz da bu kulüptakım zirveye oynayacak kadar 'ileri gidebiliyor'?
* Evet, bir reklam gibi; çok oluyoruz değil mi Bir duruşumuz var ve istikrar olunca insanlar size daha çok inanmaya başlıyor. Siz ektiklerinizin meyvelerini almaya başladıkça, oluşturduğumuz aile havası sonuca yansıyınca...Zincirleme olay bu.

* Takımdaşlık ruhu diyelim mi buna?
Kesinlikle evet. Geçenlerde şöyle bir şey söylendi; tamam yıldız oyuncuları yok ama şunu almalıyız dedikleri bir isim de yok. Çünkü takım oldular. oldular. Ya da öyle olduklarını söylüyor iddia ediyor ve öyle davranıyorlar

* E bu doğru değil mi?
Doğru bence de... Şunu düşünüyorum; Sivasspor'un herhangi bir futbolcusunu alın bir başka takıma koyun sırıtmaz. O futbolcuyu istediğiniz yere monte edebilirsiniz. Bunu gözden kaçırmamak lazım.

* Bir teknik adam gibi konuşuyorsunuz. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav da zaman zaman buna benzer şeyler söyler; "Ben futboldan anlarım. En az teknik direktör kadar!"
Gerçekten teknik konularda ahkam kesmek bana düşmez ama İlhan Cavcav söylemişse doğrudur çünkü benden artı otuz yıl tecrübesi var.

* Hep mi böylesiniz? İtidal içinde ve dengeli. En genç başkan sizsiniz değil mi?
E öyle olmak lazım geldiğine inanıyorum ve öyleyim de zaten. Hep haddimi bilirim. B.Şehir Belediyespor Başkanı benden herhalde on yaş daha gençtir.

* Trabzonspor maçında çıkan olaylardan söz etmek istiyorum. O kadar kargaşanın içinde çok sakindiniz
Çok maç izledim. Böyle tartışmalısürtüşmeli ortamlarda tribünlerde çok bulundum. Belki bunun verdiği tecrübeyle soğukkanlılığımızı muhafaza ettik. Ama Trabzonspor karşılaşmasıyla ilgili el sıkıştıktan sonra bu konuda konuşmakla ilgili konuşmama kararı aldım.

* Sorum tarzınızla ilgili. Başka bir yerde başka türlü bir sıkıntı yaşanabilirdi ama siz
Anlıyorum. Tam da bu nedenle soğukkanlılığımızı korumamız lazım diyorum. Biz orada ateşe körükle gitmeyecektik. Bunu yaptık.

* Peki bu değirmen nasıl dönüyor? Hazıra dağ dayanmaz
Ufak çaplı bir iki organizasyon ve bilinen sportif kaynaklarla stadyum, sponsor gelirleri, naklen yayın v.b. sürdürüyoruz varlığımızı. Tabii ki buna yöneticilerimizin desteğini de eklemek gerekir.


HAKAN DİLEK

DİĞER SPOR HABERLERİ
Süper golcü geliyorRüyadan gerçeğe
Mellberg harekatıAvrupa'yı salladı
Tarihi değiştiren adamTrabzon'da kongre bir...
Zirvede müthiş kapışmaFener'in ışığı yok
Kartal aşkı bambaşkaVoleybola tam destek
Havuzda iki dünya rekoruİstanbul BŞB. işi zora soktu
Dişi kanarya güldürdü: 77-73Green Prince tek olur
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Doğal Doğal besinlerle formunuzu koruyun
Yılda 2 kere uygulanan detoks yöntemi, mevsim geçişlerine vücudumuzu...
Kadın cinsel işlev...
Acil servis




EKONOMİ
5.5 5.5 milyar $'lık satış
Sadece VIP müşterilere yönelik düzenlenen ve ziyaretçilere limuzin...
'Hareket zamanı'
Çağlayan özel sektörü uyardı
Merkez'den faiz indirimi
Turkcell'in altyapısı...
Son teknolojiler görücüye çıktı
Borsada moral yok kayıp yüzde...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 9°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 9°C -1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 12°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 8°C 
ADANA Yağmurlu 17°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 55.239,000 D:% -2,69
DOLAR S: 1,171 D:% 0,13
EURO S: 1,718 D:% 0,09
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku